Schnitzels eten in Wenen

Schnitzels eten in Wenen

Waar ook ter wereld kun je beter Schnitzels eten dan in Wenen zelf, waar de schnitzel werd uitgevonden? Juist in Wenen, alleen is het aanbod van restaurants met Schnitzels op de kaart natuurlijk niet te tellen. Praktisch op iedere hoek en bij ieder restaurant wordt deze Oostenrijkse lekkernij wel aangeboden.  Het is alleen wel een beetje oppassen geblazen waar je een schnitzel gaat eten, de vele toeristenrestaurants doen namelijk weinig goeds aan het aanbod van schnitzels. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Hieronder tref je een overzicht aan van de leukste en beste schnitzel restaurants van Wenen, alles is natuurlijk een moment opname en de kwaliteit van de schnitzel is afhankelijk van verschillende factoren en natuurlijk ook je persoonlijke smaakbeleving.

 

Figlmüller

Kom je hier tegen etenstijd langs? Dan kun je zonder reservering aansluiten in de lange rij voor de deur. Reserveren doe je minstens 2 a 3 weken vooraf.  Ondanks de lange rij is de wachttijd nooit erg lang. Het tempo in de keuken zit er goed in.

Figlmüller is een instituut in Wenen, en niet alleen voor toeristen ook locals weten het restaurant te vinden en spreken eraf om de lunchen.

De atmosfeer binnen bij Figlmüller is als een typisch Oostenrijks gasthaus, kellners in strak uniform, nemen snel je bestelling op en zorgen ervoor dat je niet lang moet wachten op je eerste drankje.

De Menukaart van Figlmüller bestaat zoals het doet vermoeden voornamelijk uit Schnitzels en variaties daarvan zoals de Cordon Bleu.  De schnitzels bij Figlmüller zijn groot, echt groot, sla je voorgerecht dus gerust over als je geen grote eter bent.  Nadeeltje is dat er bij Figlmüller alleen varkensschnitzels op de kaart staan en een echte Schnitzel maak je natuurlijk van kalfsvlees.

De kwaliteit van het eten is goed. Het wordt zoals gezegd snel en warm geserveerd. De prijzen van het eten liggen iets boven het gemiddelde van een schnitzel in Wenen zet je daar de hoge kwaliteit van het eten tegenover dan zit je bij Figlmüller echt goed. Drink je graag een wijntje bij het eten? Goed om te weten dat veel wijnen op de kaart uit de eigen wijngaard komen net buiten Wenen.

Er zijn twee vestigingen van Figlmüller in Wenen, praktisch naast elkaar, beide restaurants hebben dezelfde kaart.

Adres:

Wollzeile 5, 1010 Wien +43 1 512 61 77
Bäckerstraße 6, 1010 Wien +43 1 512 17 60

Website: www.figlmueller.at

 

Adres:
Wollzeile 5, 1010 Wien
telefoonnummer: +43 1 512 61 77

Bäckerstraße 6, 1010 Wien
Telefoonnummer: +43 1 512 17 60
Website: www.figlmueller.at

Lugeck

Anders dan anders, zo presenteert Lugeck zich Het is het jonge broertje van Figlmüller en bevindt zich praktisch om de hoek.

Het anders zijn begint al bij de inrichting, hier geen typische gasthof inrichting. Maar een moderne lichte atmosfeer, met een oog voor design en detail. De bediening is hip, vriendelijk en gewoon lekker snel en accuraat.

De menukaart bij Lugeck is anders, de meeste gerechten zijn typisch Weens maar wel met een modern jasje, echter de Schnitzel blijft zoals het is. Voordeel bij Lugeck is dat de Schnitzels hier van kalfsvlees zijn. In plaats van een bord vol met een mega lap vlees, krijg je bij Lugeck twee kleinere stukken Schnitzel met een prachtige goudkleurige paneerlaag, gebakken zoals het hoort in ‘butterschmalz’. De Schnitzel wordt geserveerd met een heerlijke Aardappelsalade (Erdapfelsalat)  bestel er wel een portie preisselbeeren-compote (cranberries) bij. Dit is echt genieten.

Bij Lugeck hebben ze ook een perfecte bierkaart, passend bij de Schnitzels en het overige eten. Naast een eigen bier staan er ook diverse bieren van Ottakringer op de kaart. De desserts zijn verfijnd en het motto “Het leven is goed, zolang er toetjes zijn” klopt helemaal. De namen van de toetjes zijn bijzonder origineel gekozen.

 

Adres:
Lugeck 4, 1010 Wien
telefoonnummer: +43 1 512 50 60
Website: http://www.lugeck.com/

Plachutta’s Gasthaus zur Oper

Ewald Plachutta is een sterrenkok in Oostenrijk, al van jongs af aan zat het koken in zijn bloed. En op zijn 21ste was hij al de chefkok van het Astoria hotel in Wenen.  In de jaren die volgde is hij behangen met medailles, oorkondes en andere prijzen voor zijn kookkunsten. Echter één ding is hij absoluut niet verleerd en dat is het bakken van Schnitzels. In Wenen heeft hij ondertussen diverse (nobel) restaurants, en ook dit leuke gasthaus, waar hij en zijn team blijven koken voor de ‘normale’ mens. Zonder gekke liflafjes. Hier krijg je gewoon de Oostenrijkse keuken maar dan een tikkeltje verfijnd.

Het Gasthaus is hip ingericht met designmeubelen en leuke details, op een zonnige dag is de gezellige gastentuin geopend. Heerlijk om dan je schnitzel te eten in de buitenlucht, nadeeltje van de buitentuin is dat er gerookt mag worden.

De Schnitzels zijn top, de rest van de menukaart wordt met enorm veel aandacht voor je klaar gemaakt. Plachutta’s Gasthaus heeft alleen wel een nadeeltje en dat is de arrogantie van het personeel. Prik je daar doorheen dan kun je hier echt genieten van één van de lekkerste Schnitzels van Wenen.

 

Adres:
Walfischgasse 5-7, 1010 Wien
Tel.: +43 1 51 222 51

Pin It on Pinterest

Share This