Struinen op de Naschmarkt

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.20.1″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” saved_tabs=”all” global_module=”125519″][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

De Naschmarkt in Wenen

De beroemdste markt van Wenen kent een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Op de Naschmarkt maak je een culinaire wereldreis. Je vindt hier kruiden en specerijen uit alle windhoeken van de wereld, van typisch Weens tot Indiaas en van Vietnamees tot Italiaans.

Kleurrijk ontmoetingspunt

Op de Naschmarkt zie je kleurrijke bezoekers die fruit en groenten kopen bij de talloze marktkramen. Het westelijke gedeelte, bij de Kettengasse, biedt een geweldige variëteit. Je vindt er verschillende soorten vlees, groenten en fruit. Dit is dé plaats waar je die moeilijk-te-vinden exotische soorten gewoon kunt kopen. Kruiden, wijnen, kazen en olijven. Loop langs de diverse stalletjes en begin te watertanden van de heerlijke aroma´s die bij de Indiase en Oosterse specialiteiten vrijkomen. De niet te versmaden kebab en falafel stands zijn je volgende stop tijdens je smakelijke wandeling over de Naschmarkt.

Bezoek zeker ook de Olie en Azijn plaats met meer dan 24 verschillende soorten naar fruit- en groenten smakende azijnsoorten, 11 balsamico azijnsoorten en meer dan 20 typen gearomatiseerde oliën.

Internationale heerlijkheden en snuisterijen

Door de jaren heen is de Nashmarkt steeds internationaler geworden. Naast Japanse sushi en Indiase curries vindt je er ook nog steeds traditionele Weense en Oostenrijkse producten als worsten, schnitzel, Mozartkugeln en Apfel- of Topfenstrudel. Vergeet ook zeker niet te proeven van de echte Weense Sachertorte

Volg de markt naar het oostelijke gedeelte en waan jezelf in India. Kraampjes vol met Indiase stoffen, sieraden en trashy snuisterijen vallen je ten deel. De Naschmarkt is dagelijks geopend en iedere zondag is er een inmiddels befaamde antiekmarkt, waar je naast ´oude rommel´ook interessante zaken uit het communistische tijdperk kunt bemachtigen. Veel aanbieders op de antiekmarkt komen uit aangrenzende landen als Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië.

Geniet van het internationale aanbod in zowel producten als smaken en laat je verleiden tot het proeven van de verschillende zaligheden. Een plaatselijk gebrouwen biertje mag eigenlijk niet vergeten worden. Op de markt is er een goed WiFi netwerk waar je gebruik van kunt maken.

Adres:

Adres: tussen de Kettenbrücke en de Secession
website: www.wienernaschmarkt.eu

Openbaar vervoer

U-bahn/Metro: U1, U4  station: Kettenbrückengasse  of Karlplatz

Toegangsprijzen:

Gratis toegang

Openingstijden:

maandag tot zaterdag van 6.30 tot 18.30
zondag gesloten (ook de meeste restaurants)

Pin It on Pinterest

Share This