Strudelshow in Wenen

Helaas is Cafe-Residenz in Schloss Schönbrunn voor altijd gesloten. Het huurcontract is in 2024 niet verlengd.

Het is op diit moment niet duidelijk of er op korte termijn nog een Strudelshow wordt gegeven in één van de andere locaties van Ccafe Residenz in Wenen.

Wenen is natuurlijk een centrum voor klassieke muziek, veel kunst en cultuur. De stad is echter ook bekend vanwege de koffiehuizen, de heerlijke taarten en natuurlijk Apfelstrudel. Als je dus in Wenen bent moet je de kans om een authentieke strudel te proeven niet voorbij laten gaan. Een echte Weense apfelstrudel kun en mag je niet vergelijken met de strudels die je in Nederland uit de diepvries haalt bij de plaatselijke supermarkt of de gortdroge hap bladerdeeg van de bakker om de hoek.

Originele Wiener Apfelstrudel

Praktisch op het terrein van Schloss Schönbrunn kun je Café Residenz vinden. Het is niet heel opvallend in de drukte rondom het beroemde slot. De toegangsdeur kun je aan de linkerkant van het slot vinden. Het Café is de locatie voor de enige echte Strudelshow. Ja, het is een typische toeristenattractie. Maar wel een hele leuke en lekkere.

Tijdens de show krijg je een demonstratie van ongeveer 15 minuten waarin een bakker je laat zien hoe je de lekkerste Apfelstrudel maakt. De bakker maakt het filigraan dunne bladerdeeg (Strudelteig genoemd in Oostenrijk) en rolt er met appelstukjes, rozijnen en broodkruim een heerlijke strudel van. Deze gaat vervolgens in de oven en de show is voorbij.

Dat is nog niet het einde want je mag namelijk nog proeven. Na de show worden de strudels nog warm geserveerd, al dan niet met een goede kop koffie.

Strudelshow kaartjes reserveren

Geniet van een indrukwekkende Strudelshow in de hofbakkerij van het café Residenz in Wenen. Bekijk hoe traditionele Weense appelstrudel wordt gemaakt en proef de warme, vers gebakken strudel aan het einde van de show.

Inbegrepen

  • Live bakshow
  • Appelstrudel-proeverij
  • Originele recepten in 8 talen
  • Drankjes (koffie, chocomelk of thee)

De show

Terug naar de strudelshow. Ik geef echt toe dit is een gat in de markt, hier verdient iemand goed geld aan het lekkerste toetje van Oostenrijk. Maar het is gewoon grappig en bovendien niet duur, dus dan is het niet zo erg toch?  De bakker die de strudelshow presenteert aan het publiek doet dat in het Engels en Duits en maakt er een leuke show van. De show die ik meemaakte zat vol met leuke grappen. De bakker had een goed gevoel voor (Engelse) humor.

De bakker begint met een bol deeg en maakt daar door te rollen, te wrijven en te draaien een dunne lap van. Zo dun dat je er theoretisch de krant door zou kunnen lezen.  Vervolgens dus alle ingrediënten en rollen maar. Meeschrijven om zelf thuis apfelstrudel te bakken? Niet nodig. Je kunt bij de uitgang een receptkaartje meenemen met een noodnummer voor het geval het niet lukt. Bij de uitgang kun je overigens alle ingrediënten kopen.

Algemene informatie

Voor de strudelshow kun je diverse packages kopen zoals ze het noemen: De prijzen zijn absoluut goed te noemen. Ik heb wel eens meer betaald voor een matige strudel in een vaag skigebied in Oostenrijk.

Omdat prijzen wel eens wijzigen kun je daarvoor het beste kijken op de website van cafe-residenz.  Heb je een Vienna Pass dan mag je gratis naar binnen en ook gratis proeven van de net gebakken strudel. Met de Vienna City Card krijg je een paar euro korting op de toegangsprijs.

Adres

Kavalierstrakt 52, A-1130 Wenen. Op het terrein van Schloss Schönbrunn. Zoek de deur aan de linkerkant van het slot als je met je neus naar de trappen kijkt.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.