Hoe bak je Apfelstrudel - De Strudelshow

Hoe maak je apfelstrudel?

Wenen is natuurlijk een centrum voor klassieke muziek, veel kunst en cultuur. De stad is echter ook bekend vanwege de koffiehuizen de heerlijke taarten en natuurlijk Apfelstrudel. Als je dus in Wenen bent moet je de kans om een authentieke strudel te proeven niet voorbij laten gaan. Een echte Weense apfel strudel kun en mag je niet vergelijken met de strudels die je in Nederland uit de diepvries haalt bij de plaatselijke supermarkt of de gortdroge hap bladerdeeg van de bakker om de hoek.

 

 

Original Wiener Strudelshow

Praktisch op het terrein van Schloss Schönbrunn kun je Café Residenz vinden. Het is niet heel opvallend in de drukte rondom het beroemde slot. De toegangsdeur kun je aan de linkerkant van het slot vinden. Het Cafe is de locatie voor de enige echte Strudelshow. Ja het is een typische toeristen attractie. Maar wel een hele leuke en lekkere. Tijdens de show krijg je een demonstratie van ongeveer 15 minuten waarin een bakker je laat zien hoe je de lekkerste Apfelstrudel maakt. De bakker maakt het filigraan dunne bladerdeeg (Strudelteig genoemd in Oostenrijk) en  rolt er met appelstukjes, rozijnen en broodkruim een heerlijke strudel van. Deze gaat vervolgens in de oven en de show is voorbij.

Dat is nog niet het einde want je mag namelijk nog proeven. Na de show worden de strudels nog warm geserveerd al dan niet met een goede kop koffie.

De show

Terug naar de strudelshow. Ik geef echt toe dit is een gat in de markt, hier verdient iemand goed geld aan het lekkerste toetje van Oostenrijk. Maar het is gewoon grappig en bovendien niet duur dus dan is het niet zo erg toch?  De bakker welke de strudelshow presenteert aan het publiek doet dat in het Engels en Duits en maakt er een leuke show van. De show die ik meemaakte zat vol met leuke grappen. De bakker had een goed gevoel voor (Engelse) humor. 

De bakker begint met een bol deeg en maakt daar door te rollen, te wrijven en te draaien een dunne lap van. Zo dun dat je er er theoretisch de krant door zou kunnen lezen.  Vervolgens dus alle ingredienten en rollen maar. Meeschrijven om zelf thuis apfelstrudel te bakken? Niet nodig. Je kunt bij de uitgang een receptkaartje meenemen met een noodnummer voor het geval het niet lukt. Bij de uitgang kun je trouwens alle ingredienten kopen. 

Algemene informatie

Voor de strudelshow kun je diverse packages kopen zoals ze het noemen: De prijzen zijn absoluut goed te noemen. Ik heb wel eens meer betaald voor een matige strudel in een vaag skigebied in Oostenrijk.

Omdat prijzen wel eens wijzigen kun je daarvoor het beste kijken op de website van cafe-residenz.  Heb je een Vienna Pass dan mag je gratis naar binnen en ook gratis proeven van de net gebakken strudel. 

Adres:

Kavalierstrakt 52, A-1130 Wenen. Op het terrein van Schloss Schönbrunn. Zoek de deur aan de linkerkant van het slot als je met je neus naar de trappen kijkt. 
 
 
 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This