Tweede kerstdag in Wenen

Na de gezelligheid van eerste kerstdag, biedt tweede kerstdag in Wenen een unieke kans voor toeristen om de stad verder te verkennen en te genieten van de feestelijke sfeer in de stad. Net als in Nederland is tweede kerstdag een officiële feestdag, maar in tegenstelling tot in Nederland zijn alle winkels vandaag ook gesloten. Dus De inwoners trekken eropuit in de natuur of genieten thuis nog na van alle cadeaus en het lekkere eten.

De stille charme van de stad

Tweede kerstdag in Wenen rondom Schloss Schönbrunn

Tweede kerstdag in Wenen kan beginnen met de stille charme van de stad. De drukte van de voorbereidingen voor Kerstmis is voorbij, en wat overblijft, is een rustige atmosfeer. Een vroege ochtendwandeling door de straten biedt een nieuwe kijk op de stad. De stad is natuurlijk ook op tweede kerstdag nog feestelijk versierd en op verschillende plekken in Wenen zijn de kerstmarkten vandaag weer geopend. Al is het assortiment wel aangepast in kleine geschenken die de Oostenrijkers elkaar geven tijdens nieuwjaar. Deze zogenaamde geluksbrengers zie je tijdens de laatste week voor de jaarwisseling overal te koop.

De meeste musea zijn open op tweede kerstdag in Wenen

Wenen is wereldberoemd om zijn culturele erfenis en tweede kerstdag is een uitgelezen kans om dit culturele aanbod te ontdekken. Veel van de musea in Wenen zijn geopend en bezoekers kunnen de dag doorbrengen met het bewonderen van kunst in het Museumkwartier, of een bezoek brengen aan het Haus der Musik voor een interactieve muzikale ervaring.

Ontspannen in koffiehuizen

De Weense koffiehuiscultuur is diep verankerd in het dagelijks leven en op tweede kerstdag zijn veel van deze etablissementen open. Toeristen kunnen genieten van de beroemde Weense koffie en taart in een van de traditionele koffiehuizen, zoals Café Central of Café Sacher, en genieten van de tijdloze ambiance.

IJspret en wintersport

Wenen biedt tal van outdooractiviteiten, zelfs in de winter. Schaatsen op de ijsbaan bij het Rathausplatz is een populaire bezigheid op tweede kerstdag. Voor de avontuurlijke bezoekers zijn de heuvels rondom Wenen perfect voor een dagje sleeën of sneeuwschoenwandelen. Natuurlijk alleen indien er sneeuw ligt. Wie liever in de stad blijft kan zeker de nodige tijd verbrengen rondom Schloss Schönbrunn. Het park en de tuinen nodigen uit voor een wandeling en wie weet een afzakkertje in één van de cafés aan de Auhofstrasse.

Een bezoek aan Schönbrunn

Het Schloss Schönbrunn blijft een topattractie tijdens de feestdagen. Bezoekers kunnen de tuinen verkennen, die zelfs in de winter hun charme behouden, of deelnemen aan een rondleiding door het paleis om de rijke geschiedenis van Oostenrijk te leren kennen.

Proef de lokale keuken

Tweede kerstdag is ook een kans om te genieten van de Oostenrijkse keuken. Veel restaurants zijn weer geopend en bieden op tweede kerstdag veel tradionele gerechten aan, zoals Wiener Schnitzel en Tafelspitz.

Natuurlijk kun je tweede kerstavond ook afsluiten met een typische Oostenrijkse tradtitie, de meeste verkooppunten voor een (braad)worst of een Käsekrainer zijn tijdens tweede kerstdag gewoon geopend.

Avond entertainment

De avond van tweede kerstdag in Wenen kan worden afgesloten met een concert of een voorstelling in een van de vele theaters of operahuizen. Het culturele leven in de stad pauzeert niet tijdens de feestdagen, en bezoekers kunnen genieten van klassieke muziek, ballet of theater.

Reflectie en rust

Na een dag vol activiteiten kunnen toeristen de dag afsluiten met een rustige wandeling langs de Donau of door een van de vele parken. Het is een moment om te reflecteren op de rijke ervaringen van de dag en om de schoonheid van de feestelijk verlichte stad in zich op te nemen.

Conclusie

Tweede kerstdag in Wenen biedt een overvloed aan activiteiten voor toeristen. Van culturele uitstapjes tot culinaire ontdekkingen en van winkelplezier tot ontspanning in de natuur – er is voor elk wat wils. De stad, verlicht in kerstglorie, blijft een warme en uitnodigende bestemming voor iedereen die de feestdagen in Europa wil ervaren.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.