Bezienswaardigheden in Wenen

Wenen is cultuur, en kent enorm veel historie, en dat kun je voor een groot deel beleven bij de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Op deze website hebben we de leukste, de spannendste en de bijzonderste bezienswaardigheden van Wenen op een rijtje gezet. We bezoeken Wenen meerdere keren per jaar en nemen dan ook altijd de tijd om wat nieuws te ontdekken.

Wil je alles bekijken in een weekend stedentrip? dan raadt je aan nog een keertje terug te komen. Wenen is namelijk best wel groot en het is onmogelijk om alles in 72 uur te proppen zonder concessies te doen aan bijvoorbeeld de beleving en het uiteindelijke doel van je stedentrip.

Om van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te reizen is een dagkaart voor het openbaar vervoer of de Viennacard erg handig.  daarmee kun je de hele dag reizen met elke vorm van openbaar vervoer in Wenen.

Om lange wachttijden voor de kassa’s van de bezienswaardigheden te voorkomen kun je van te voren je kaarten al online kopen, je je krijgt je toegangskaarten dan als een e-mailtje binnen en bij de meeste bezienswaardigheden is er een speciale snelle controle ingang.

De Bezienswaardigheden in Wenen

Schloss Schönbrunn

Sissi in het kwadraat, Dit is een bijzondere en best bezochte bezienswaardigheid van Wenen. Een bezoek aan Schönbrunn mag niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Wenen.

Belvedere

Bezoek de beide belvedere paleizen, en wandel door de prachtige tuinen. Het Belvedere was ooit het zomerverblijf van de Habsburgers.

Prater

Zin in wat adrenaline of liever Wenen vanuit de lucht zien? Prater biedt diverse attracties maar ook een prachtig en het wereldberoemde Reuzenrad.

Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool hoort bij Wenen, de prachtige Lippizaners worden hier getraind volgens de oude tradities

Stephansdom

De Stephansdom is het belangrijkste Herkenningspunt van wenen, Breng zeker een bezoek aan de prachtige Dom. Heb je nog wat energie nodig dan is de beklimming van één van de torens een echte aanrader.

Naschmarkt

De Nachmarkt is één van de versmarkten van Wenen, van typische Oostenrijkse ingrediënten tot een reis in de orient. Hier vindt je echt alles.

Hofburg

De Hofburg, daar begon het eigenlijk mee. De basis van Wenen, nu het hoofdverblijf van de bondspresident en een prachtige burcht.

Tiergarten Schonbrunn

De leukste dierentuin met Pandaberen en veel diersoorten die je niet vaak tegenkomt. Tiergarten Schonnbrunn is een leuke bestemming vooral met kinderen.

Pin It on Pinterest

Share This