Eerste kerstdag in Wenen

Wenen transformeert tijdens de kerstperiode in een stad uit een sprookje, vol met de geest van de feestdagen. Eerste kerstdag is bijzonder magisch en biedt voor toeristen een rijkdom aan ervaringen. In dit artikel duiken we in hoe je als toerist deze feestelijke dag in de Oostenrijkse hoofdstad kunt beleven.

De ochtendstilte ervaren

De ochtend van eerste kerstdag in Wenen is vredig en stil, een zeldzame ervaring in een anders bruisende stad. Voor vroege vogels biedt deze serene rust de perfecte gelegenheid om de architectonische schoonheid van Wenen te bewonderen zonder de gebruikelijke drukte.

Een feestelijke brunch

Brunchen op eerste kerstdag in Wenen

Begin de dag met een weelderige brunch in een van de vele Weense cafés die open zijn op eerste kerstdag. Geniet van traditionele Oostenrijkse lekkernijen zoals ‘Kaiserschmarrn’ en ‘Apfelstrudel’, vergezeld van een warme kop ‘Melange’, de bekende Weense koffie.

Kerstdiensten bijwonen

eerste kerstdag in Wenen

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de religieuze aspecten van Kerstmis, houden veel kerken in Wenen speciale diensten op eerste kerstdag. De Stephansdom, met zijn indrukwekkende gotische architectuur, is een aanrader voor een onvergetelijke kerstviering, maar ook één van de drukste plekken om de viering bij te wonen. Op de website van de “Katholische kirche Österreich” kun je een overzicht vinden met een handige kaart waarop alle kerstdiensten zijn vermeld.

Wandelen door historische straten

Slenter door de straten en geniet van een warme drain tijdens eerste kerstdag in Wenen

Wandel (na de dienst) door de historische straten van Wenen, zoals de Graben en Kohlmarkt, die prachtig zijn versierd met kerstlichtjes en decoraties. De betoverende sfeer wordt versterkt door de klanken van kerstmuziek die uit de verborgen hoekjes van de stad echoën. De etalages van de meeste winkels zijn nog volop in de kerstsfeer ingericht. Je kunt natuurlijk indien het weer het toelaat ook een wandeling ondernemen in de prachtige parken of rondom het Schloss Schönbrunn.

Kersttentoonstellingen bezoeken

Vele Weense musea en paleizen, zoals het Belvedere en het Kunsthistorisches Museum, bieden speciale kersttentoonstellingen die de rijke geschiedenis en kunst van Oostenrijk belichten. Een culturele traktatie die zeker niet mag worden overgeslagen.

Genieten van een kerstdiner

Wat is een bezoek aan Wenen zonder te genieten van de culinaire geneugten? Reserveer een tafel in een van de traditionele Weense restaurants of in een luxe eetgelegenheid waar je kunt genieten van een klassiek Oostenrijks kerstdiner.

Concerten en muziek

Een eerste kerstdag in Wenen is niet compleet zonder de prachtige muziek waar de stad bekend om staat. Zoek naar een kerstconcert in de avond.

De avond afsluiten

Eindig de dag met een rustige avondwandeling langs de Ringstraße, waar de monumentale gebouwen schitterend zijn verlicht en de geest van Kerstmis overal voelbaar is. Het is een perfecte manier om de vredige sfeer en de feestelijke verlichting in je op te nemen.

Conclusie: Kerstmis in Wenen

Eerste kerstdag in Wenen is een dag gevuld met traditie, cultuur en feestelijke vreugde. Voor toeristen biedt het een unieke kans om deel te nemen aan de lokale gebruiken en de kerstsfeer van de stad op een dieper niveau te ervaren. Met zijn historische charme en kerstvieringen, biedt Wenen een onvergetelijke kerstervaring die je nog lang zal bijblijven.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.