Ernst Happelstadion

Oostenrijk is niet echt een voetballand. Het leeft natuurlijk wel, maar de Oostenrijkse voetbalclubs kunnen niet echt meekomen in de Europese competities. Toch heeft Wenen een uitstekend voetbalstadion.

Het Ernst Happel Stadion, wordt ook wel het Wiener of Prater stadion genoemd, is vernoemd naar de Oostenrijkse voetballer Ernst Happel. Het stadion biedt plaats aan net geen 51.000 toeschouwers en bij een concert biedt het veld ook nog eens plek voor ruim 19.000 bezoekers.

Het stadion is de thuisbasis voor het nationale elftal van Oostenrijk en de Weense voetbalclub Rapid Wien.

Tijdens de voorbereidingen van het Europees Kampioenschap in 2008 werd het stadion grondig gerenoveerd en aangepast. Sindsdien beschikt het stadion over een eigen U-bahn station (U2 – Stadion)

Ernst Happel

Het stadion is vernoemd naar Ernst Happel, (Wenen, 29 november 1925 – Innsbruck, 14 november 1992) een Oostenrijkse voetballer geboren in Wenen en al vanaf zijn jeugd betrokken bij Rapid Wien. Ernst Happel is trainer geweest van Ado Den Haag waar hij onder ander spelers als Dick Advocaat, en Lex Schoenmaker onder zich kreeg.

Nederlandse successen in het Ernst Happelstadion

Het Ernst Happel Stadion is verantwoordelijk voor best wat Nederlandse successen. AFC Ajax won in 1995 van AC Milan de finale van de Champions league met 1-0

Op 28 juli 2015 speelt Ajax de eerste voorronde voor de Euro Champions league tegen Rapid Wien in het Ernst Happelstadion. Meer Nederlandse successen in het Rrnst Happelstation kun je vinden op de Wikipedia pagina.

Concerten

ernst-happelstadion

Het stadion leent zich uitstekend voor grote popconcerten, diverse bands zoals U2, Coldplay en The Rolling Stones wisten de weg naar het stadion diverse keren te vinden en speelde het “dak” er vanaf.

Bereikbaarheid Stadion

Het stadion beschikt sinds 2008 over een eigen U-bahn station, en ligt in het 2de Bezirk van Wenen. De U-bahn/Metro U2 brengt je direct bij de voordeur van het stadion. Een rustiger alternatief met een korte wandeling is de U3 Metro (station Schlachthausgasse)  Rondom het stadion zijn 3000 parkeerplaatsen beschikbaar, echter deze zijn bij populaire wedstrijden of concerten snel vol.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.