Campings in Wenen

Kamperen is een ideale manier om Oostenrijk te ontdekken. Hier vind je dan ook een overzicht met de campings in Wenen. Heerlijk met je eigen tent, caravan of camper eropuit en je kunt bijna gaan en staan waar je wilt. Vooral tijdens de zomermaanden kun je in Oostenrijk rekenen op veel goede campings met dito voorzieningen. In dit artikel beschrijf ik de campings in Wenen en omgeving. 

Camping Wien West

De camping Wien West ligt aan de rand van het natuurgebied Wienerwald. Kilometers aan wandel- en fietsroutes liggen voor je klaar. Maar je komt natuurlijk om de stad Wenen te bekijken. Met de meer dan uitstekende verbinding ben je binnen een half uur met de auto en een uur met de bus in het stadscentrum van Wenen. Fietsen kan overigens ook. De camping heeft goede voorzieningen, zoals stroomaansluitingen, schoon sanitair, 25 trekkershutten, een zelfbedieningsrestaurant, en gratis draadloos internet. Deze camping kun je direct boeken via de ANWB.

Camping Wien West is in 2023 nog tot 30 september geopend, daarna wordt de camping voor onbepaalde tijd gesloten vanwege de grootschalige renovatie van de caming. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de renovatie en modernisering van de camping gereed is.

Camping Neue Donau

campings in Wenen

De camping ligt erg gunstig voor een stedentrip naar Wenen, praktisch om de hoek van het Wiener Pater en op nog geen 8 minuten lopen van een U-bahn station. (U2 Donaustadtbrücke) De camping heeft een eigen ontsluiting op het fietsnetwerk van de stad en ligt aan de oevers van een zijarm van de Donau waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen en sporten. De voorzieningen op de camping zijn uitstekend en tegenwoordig ook vanzelfsprekend, zoals een stroomaansluiting, schoon en modern sanitair, fietsverhuur, een minimarkt en een zelfbedieningsrestaurant. Er zijn ook luxe kampeerplekken beschikbaar met een eigen water en afvoer aansluiting.

Deze camping is vooral een plek waar je één of twee nachten staat, de ervaringen op internet spreken of vies sanitair en gebrekkig onderhoud. Het is een stadscamping dus het kan wat lawaaiig zijn.

Met de camper naar Wenen

Het is Wenen niet toegestaan om te overnachten in een camper op de openbare weg, sinds 2013 is er dan ook een speciale camping voor campers en mobilhomes. De camping ligt buiten het centrum, maar is in de nabijheid van het U-bahn station Perfektastraße. Vandaar ben je in 15 minuten in het centrum van Wenen. De camperplaatsen zijn verhard, hebben water- en stroom aansluitingen en de camping heeft draadloos internet. Ondanks dat de meeste campers eigen sanitaire voorzieningen hebben zijn er ook douche- en toilet voorzieningen aanwezig. Meer informatie over deze camping op de website: www.reisemobilstellplatz-wien.at

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.