Over ons

Leuk dat je een kijkje komt nemen achter de schermen van Allesoverwenen.nl. Hier vertellen we je graag meer over ons team achter deze website en waarom we zo dol zijn op alles wat met Wenen te maken heeft. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je meenemen op een reis door de wereld van Weense cultuur, geschiedenis en, natuurlijk, heerlijk eten!

Wij zijn jouw Weense connectie

Laat ons eerst even voorstellen. Wij zijn het dynamische team achter Allesoverwenen.nl, een groep toegewijde reizigers die verliefd zijn geworden op de schoonheid en elegantie van Wenen. Van opera tot schnitzels, van paleizen tot straatkunst, wij zijn je ultieme Weense connectie. Onze missie? Je meenemen op een betoverende reis door de straten van Wenen, met woorden en met beelden.

Wie zijn wij?

Laten we beginnen met onze enthousiaste redacteur, Vincent hij heeft een passie voor geschiedenis en budgetreizen. Hij kent alle trucs om zo goedkoop mogelijk te reizen, maar levert geen cent in op de luxe. Vincent is sinds 5 jaar een Nederlander in Oostenrijk en is daardoor bijna maandelijks in Wenen te vinden. Wil je weten waar je de beste Schnitzels in Wenen kunt eten? Vraag Vincent! Hij geeft de schnitzels namelijk zelfs cijfers en hij is zeer kritisch.

Dan hebben we Daniela, zij is onze culinaire fijnproever en gelooft dat je een stad het beste kunt leren kennen door langs iedere Konditorei te gaan en de taartjes te proeven. Daniela is trouwens in hart en nieren Oostenrijkse. Zij spreekt vloeiend Nederlands, maar is geboren en getogen in het Alpenlandje.

Onze Weense avonturen

Wij zijn niet zomaar een stelletje tekstschrijvers. We zijn avonturiers, onderzoekers en levensgenieters. Elke hoek van Wenen hebben we verkend, van de drukke straten van de Innere Stadt tot de verborgen pareltjes in de buitenwijken.

We hebben dagen doorgebracht in de musea van Wenen, op zoek naar de meesterwerken van Klimt en Schiele. We hebben nachten doorgebracht in de Weense Staatsopera, waar de klanken van Mozart en Beethoven ons in vervoering brachten. En we hebben eindeloos veel koffiehuizen bezocht, genietend van de heerlijke koffie en Sachertorte.

Onze missie

Wij geloven dat Wenen zoveel te bieden heeft, en we willen die schatten met jou delen. Of je nu een toerist bent die de stad voor het eerst bezoekt of een local die op zoek is naar nieuwe ontdekkingen, we hebben iets voor iedereen.

Onze missie is om je te inspireren om Wenen te verkennen, om de rijke geschiedenis en cultuur te omarmen en om te genieten van de culinaire geneugten die deze stad te bieden heeft. We willen je praktische tips geven, interessante feiten delen en wie weet word je ook verliefd op Wenen.

Doe met ons mee!

Wij geloven dat de magie van Wenen gedeeld moet worden. Dus kom met ons mee en bezoek Wenen met onze tips. Scrol door onze artikelen, bekijk onze aanbevelingen en laat je inspireren door de schoonheid van Wenen.

En als je ooit vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om je te helpen en om meer te delen over deze prachtige stad die we thuis noemen.

Prost en geniet van je Weense avontuur!

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.