Appartement huren in Wenen

Een appartement huren in Wenen? Natuurlijk is een hotel makkelijk. Gewoon elke dag de boel de boel laten en als je aan het eind van de avond terug komt, is je bed weer opgemaakt, liggen er frisse handdoeken klaar. En iedere ochtend staat je roerei klaar met een kannetje koffie.

Maar een appartement geeft je juist weer extra vrijheid. Je laat de boel lekker de boel. Haalt zelf je ontbijtje en eventueel kun je ’s avonds zelf aan de gang in de keuken als je bijvoorbeeld geen zin hebt om elke avond in een restaurant te eten.

Verder kan het huren van een appartement een stuk goedkoper zijn dan een hotelkamer, helemaal als je met meerdere op reis bent naar Wenen. Op deze manier kun je de dagelijkse kosten voor accommodatie in ieder geval behoorlijk drukken.

Voor het zoeken en boeken van een appartement zijn momenteel twee websites erg populair. AirBnB is daarvan de grootste. Ook Belvilla  en Booking bieden tegenwoordig diverse appartementen in Wenen aan. Je huurt van een particulier een appartement via deze twee websites. De volledige financiële afhandeling, inclusief borg en verzekeringen, wordt volledig voor je uit handen genomen.

Slapen bij een local via Booking of Airbnb

Wat ik zelf erg leuk vind aan het huren van een appartement is dat je vaak woont bij de locals. Deze hebben net als jij een enorme belangstelling in reizen, anders verhuur je toch je appartement niet aan reizigers?  Deze verhuurders zijn op een uitzondering na allemaal reisgidsen. Zij weten de beste plekjes om te eten, de gezelligste bars en de leukste clubs. Daarnaast zijn sommige tips voor bezienswaardigheden echt goud waard.

De leukste appartementen kun je vinden op de website van Booking. Gebruik van wel het filter voor appartementen.

Waar moet je op letten bij het boeken van een appartement

Eigenlijk gelden dezelfde basisregels als bij de hotels, dus ligging, reviews en snelheid van reageren. Verder kun je op de websites veel foto’s bekijken en schrijven praktisch alle gasten een review die vaak ook weer gevuld zijn handige tips.

Verder kijk je goed naar de foto’s is het “to Good to be true?”  voor de gevraagde prijs dan snel verder kijken.

De prijzen van een appartement

De prijzen van een appartement in Wenen zijn nogal wisselend. De prijzen in het centrum (eerste bezirk) liggen aan de hoge kant en concurreren niet met een hotel, tenzij je met meer dan vier personen gebruik kunt maken van het appartement.

Hoe verder van het centrum des te goedkoper het appartement. Maar ook hier weer behoorlijke prijsverschillen die mede worden veroorzaakt door de inrichting en de voorzieningen. Let bij het boeken van een appartement nog wel even op de extra kosten voor o.a. het reserveren en de eindschoonmaak, deze variëren nogal.

Populair

Een appartement boeken via AirBnB is momenteel echt een hype, het aanbod is overweldigend en groeit met de dag verder. De verhuur van appartementen is een mooie concurrentie voor de alsmaar duurder wordende hotels in Wenen.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.