Stedentrip Wenen met Kinderen

Wenen met Kinderen

Een stedentrip naar Wenen met Kinderen? Waarom niet, de stad is echt kindvriendelijk, zelden heb ik steden gezien waarbij ook aan de kinderen wordt gedacht. Er zijn speciale musea en de bekende musea hebben vaak een aparte kinderafdeling. Zelfs bij het beroemde Schloss Schönbrunn in het Kindermuseum is vermaak voor de jongste globbetrotters gegarandeerd. Hier leren ze namelijk op speelse wijze alles over het keizerrijk en natuurlijk over Keizerin Sisi.

De dierentuin bij Schloss Schönbrunn mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Wenen met kinderen. Het is een prachtige Dierentuin met veel bijzondere dieren. In 2016 zijn er twee pandaberen geboren en ze zijn echt superlief. Dus het bekijken zeker waard.

Is je dochter (of zoon) gek op paarden? Dan mag een bezoek aan de Spaanse rijschool natuurlijk niet ontbreken. Het is geschikt vanaf drie jaar maar je moet je zelf afvragen of de kinderen de dressuur leuk vinden. Als ze echt bezig zijn met paarden is het het oefen moment in de ochtend zeker de moeite waard. Niet alleen is het goedkoper je krijgt tijdens de rondleiding een blik achter de coulissen en je mag even in de stallen kijken bij de beroemde Lipizzaner paarden.

Actie en nostalgie in het Prater

Het Prater in Wenen is met kinderen natuurlijk een must, een leuk attractiepark midden in de stad met het beroemde reuzenrad. Het voordeel van het Prater is dat je per attractie betaald, de toegang tot het park is gratis. Verwacht er geen supersnelle achtbanen of andere enge dingen de meeste attracties gaan al wat jaartjes mee, en hebben een nostalgische waarde. Dus open draaimolens, enge spookhuizen en zweefmolens. Toch blijft het reuzenrad de highlight van het park. De typische rode gondels laten je Wenen zien vanaf een imposante hoogte. Je krijgt er echt een prachtig uitzicht voor terug. Met de Viennacard krijg je een leuke korting op de kaartjes voor het Reuzenrad.

In het MQ (Museum Quartier) vindt je het ZOOM kindermuseum, het is een Hands-on belevenis voor kinderen. De thema’s in dit museum veranderen regelmatig. Het is een soort van belevenis museum waarbij met leuke voorbeelden en voorstellingen wordt uitgelegd hoe iets werkt.  De voorstellingen beginnen op vaste tijden en reserveren is gewenst vooral tijdens de schoolvakanties.

Wenen is een groene stad, overal tref je parken aan, van kleine stadsparkjes tot prachtige tuinen met een lange geschiedenis. Bijna al deze parken in Wenen hebben wel een speeltuin of voorzieningen om de kinderen te vermaken. Neem vooral tijdens een stedentrip naar Wenen met kinderen even de tijd om te relaxen. Geef de kinderen de ruimte om te rennen, klimmen en te spelen. Op een mooie (warme) dag kun je dat uitstekend combineren met een picknick.

Eten en drinken met Kinderen in Wenen

Van een ontdekkingstocht door Wenen krijg je trek, en wat is er nu leuker dan typische gerechten uit Oostenrijk te eten? Typisch Weens is natuurlijk de Wiener Schnitzel, de enorme lappen vlees met een krokant laagje paneer vallen ook bij kinderen vaak goed in de smaak. Gelukkig bieden veel restaurants in de stad kinderporties aan en zijn de meeste restaurants goed ingericht voor gezinnen met kinderen. Vraag gerust om een kinderportion en als de kleine nog een speciale stoel nodig heeft dan zijn deze vaak ook wel aanwezig. Omdat het aanbod restaurants snel veranderd in Wenen is het bijna onmogelijk om hier een actueel overzicht te vermelden.

Hotels voor families

Niet ieder hotel in Wenen heeft familiekamers, vraag hier dus expliciet na bij het boeken van een hotelkamer. Een andere tip is natuurlijk AirBnB, je kunt hier vaak leuke appartementen huren geschikt voor gezinnen. Je leert Wenen dan echt als een bewoner van de stad kennen.

Een goed alternatief voor een hotel is een Jeugdherberg, zoals het JUFA hotel Wien City, hier zijn de meeste kamers geschikt voor families. Het hotel beschikt ook over een betaalbare parkeergarage en fiets verhuur. Een familiekamer voor vier personen kun je al boeken rond de € 150,-  per nacht

Een ander familie-vriendelijk hotel is het Arcotel Wimberger, dit hotel ligt op loopafstand van de belangrijkste winkelstraat van Wenen  en in buurt van de U-bahn. De familiekamers zijn geschikt voor vier personen en kinderen tot 12 jaar slapen gratis op de kamer van de ouders.

Reizen met kinderen in Wenen

Het openbaar vervoer in Wenen is uitstekend geregeld, en de manier om door Wenen te reizen. Het is efficiënt, snel en schoon. Alle U-bahn(metro) stations hebben een lift zodat toegang met een kinderwagen of buggy altijd mogelijk is. Veel bussen hebben een lage instap zodat je makkelijk met kinderen kunt reizen in Wenen.  Met de Viennacard (een handige kortingskaart voor Wenen) reist één kind tot 15 jaar gratis mee. De kaart koop je het beste van tevoren online.

Pin It on Pinterest

Share This