Bekijk Wenen vanaf de Donauturm

Met recht een opvallende verschijning. De Donauturm is namelijk één van de gebouwen die je in Wenen altijd wel ziet.  Dit herkenningspunt is namelijk ruim 252 meter hoog.

De toren werd tussen 1962 en 1964 gebouwd als uitkijktoren voor de internationale tuinshow in Wenen. Naast een restaurant en een cafe heeft de toren sinds 1990 ook een zendmast en kun kun je bungee jumpen.

DonauturmDe Donauturm is met zijn 252 meter hoogte het hoogste bouwwerk in Wenen en is daarmee ook hoger dan de Stephansdom.  Sinds 2010 is de Donauturm ook het hoogste gebouw van Oostenrijk. (dankzij de demontage van de zendmasten in Bisamberg)

Uitzicht terras

Op 150 meter hoogte hangt rondom de toren een uitzicht platform dit terras is dankzij een snelle lift in 8 seconden bereikbaar. Vanaf het platform is het uitzicht over Wenen en de omgeving bij een heldere dag waanzinnig.  Het terras is elke dag tot 24.00 uur geopend, want ook 's avonds is het uitzicht een absolute highlight. Het terras is trouwens rondom voorzien van een glazenwand, zodat het terras ook bij slecht weer toegankelijk is.

Draaiend restaurant en Café

Op 160 meter hoogte draait alles om lekker Oostenrijks eten, of dat nu de heerlijke taarten met bijpassende koffie's zijn in het cafe of de prachtige gerechten geïnspireerd op de Oostenrijkse keuken  maakt niet uit. Het restaurant draait namelijk letterlijk om de toren heen. Op zaterdag en zondag is het mogelijk om de brunchen.

Adres:

Donauturmstraße 8 Wenen
website: www.donauturm.at

Openbaar vervoer

U-bahn/Metro:
U1 overstappen op station VIC (Vienna International Center) op Bus 20A – Donauturm
U6 overstappen op station  Neue Donau  op bus 20A – Donauturm

Sightseeing Bus
Vienna Sight Seeing – Blauwe tour. Station Donauturm (met de Viennapas gratis entree)
Bigbus Vienna – Rode tour. Station Donauturm

Toegangsprijzen:

Volwassen: € 7,90
Senioren: € 6,40 (vanaf 65 jaar, met pensioenkaart/legitimatie)
Student: € 6,40
kinderen tot 14 jaar: € 5,70

Openingstijden:

Dagelijks van 10 – 24 uur
Restaurant: 11.30 tot 16.00 en 18.00 tot 24.00
Café: 10.00 tot 24.00

Pin It on Pinterest

Share This