Tiergarten Schönbrunn

Tiergarten Schonbrunn

Dierentuin van Schönbrunn

Iededere grote zich zelf respecterende stad heeft wel een dierentuin, echter is Tiergarten Schönbrunn een opvallende belevenis. De oudste dierentuin ter wereld is ook een zeer bijzondere dierentuin aangezien het één van de weinige dierentuinen ter wereld is met panda's.

De dierentuin werd in 1752 voor het eerst geopend en is een onderdeel van de tuinen rondom het paleis Schönbrunn.

De dierentuin begon met een rond plein met in het midden een paviljoen wat vroeger gebruikt werd om te ontbijten en de lunchen, daarom heen werden langzaam en beetje bij beetje de diverse verblijven voor de dieren gebouwd. Het paliljoen is sinds 1949 in gebruik als een restaurant.

Pas rond 1800 kwamen de eerste exotische dieren naar de dierentuin, ijsberen, katachtigen, hyena's en kangoeroes en een paar indische olifanten werden met veel bombarie naar de Tiergarten Schönbrunn gehaald. Deze dieren lokte bezoekers uit Wenen maar ook snel wisten bezoekers uit andere delen van Oostenrijk de dierentuin te vinden.

Reuzenpanda's

De absolute highlight van de dierentuin zijn de reuzenpanda's niet alleen is Schönbrunn één van de weinige dierentuinen met panda's het is ook uniek te noemen dat de dierentuin er recentelijk nog is in geslaagd om voor nageslacht te zorgen en dat is voor het eerst in gevangenschap.

Openingstijden

De dierentuin is 365 dagen per jaar geopend, ook tijdens zon- en feestdagen. De openingstijden zijn afhankelijk van het seizoen.

januari9:00 - 16:30
februari9:00 - 17:00
Maart9:00 - 17:30
April tot september9:00 - 18:30
Oktober tot einde zomertijd9:00 - 17:30
November - December9:00 - 16:30

Toegangsprijzen

De entree tot de dierentuin is in verhouding met Nederlandse dierentuinen laag. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa's maar ook online, dat scheelt weer in de rij staan voor de kassa en als extraatje krijg je ook nog eens korting.

Entreekaarten Dierentuin kopen

per persoongroepsprijzen
volwassen€ 16,50€ 14,50
Kinderen van 6 tot 19 jaar€ 8,00€ 7,00
65 + en mindervalide€ 8,00€ 7,00
kinderen tot 6 jaargratisgratis

Ben je in het bezit van de viennacard dan krijg je een interessante korting op je toegangskaarten. Je kunt dan de rechterkolom met de groepsprijs aanhouden.

Hoe kom je bij de Tiergarten Schönbrunn

Het makkelijkst reis je met het openbaar vervoer, parkeerplaatsen zijn namelijk spaarzaam automobilisten wordt geadviseerd de auto te parkeren op één van de Park & Ride plaatsen Hütteldorf of Siebenhirten.

U-bahn/Metro U4: Station Hietzing
tram: 10, 58, 60
Lijnbus: 10A, 51A, 56A, 56B, 58A

Tips:

Tijdens de weekenden in de zomermaanden en met prachtig weer kan het erg druk worden, Aangezien de dierentuin erg leuk is met kinderen betekend dit dat je echt je nek breekt over de kinderwagens en buggy's Kom dus erg vroeg of later op de middag.

Informatie en links:
website: http://www.zoovienna.at/
facebook: https://www.facebook.com/ZooWien

Adres:

Maria-Theresien-Platz, 1010
website: www.khm
.at

Openbaar vervoer

U-bahn/Metro: U2, U3
Straßenbahn/tram: D, 1, 2
Bus: 57A

Toegangsprijzen:

Volwassen: € 15,00
Senioren: € 11,00 (vanaf 65 jaar, met pensioenkaart/legitimatie)
Student: € 11,00
kinderen tot 19 jaar: Gratis (let op legitimatieplicht)

Openingstijden:

Juni tot Augustus: dagelijks van 10 – 18 uur (donderdag tot 21 uur)
September tot mei: Dinsdag tot zondag van 10 – 18 uur en donderdag tot 21 uur, op maandag gesloten!

Pin It on Pinterest

Share This