Spaanse Rijschool

Spaanse Rijschool

Ben je van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan de Oostenrijkse stad Wenen? Breng dan zeker een bezoekje aan de beroemde Spaanse Rijschool, waar prachtige paarden en hun berijders klaarstaan om je een onvergetelijke belevenis te geven.

Achtergrond van de Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool: Deze is te vinden in Oostenrijk, en niet in Spanje – zoals de naam doet vermoeden. De herkomst van de paarden waarmee wordt gereden hebben wél iets met Spanje te maken; ze hebben een Spaanse achtergrond. Daarnaast bevonden zich veel Spaanse rijmeesters in Wenen in de 16e en 17e eeuw, de eeuwen waarin de Spaanse Rijschool haar opkomst had.

Een traditie uit de 16e eeuw

De Spaanse Rijschool is wereldberoemd en gevestigd in Wenen. Deze in Oostenrijk gelegen stad heeft veel te bieden, waaronder een bezoek aan de Spaanse Rijschool waar paarden en hun berijders de zogeheten Klassieke Hoge Rijkunst vertonen. Met haar opening in 1565 is de Spaanse Rijschool is een van de oudste scholen voor het opleiden van paarden, waaronder ook de oudste nog bestaande rijschool.

Oefenen van kinds af aan

De beoefenaars van deze kunst beginnen al van kinds af aan, net als de paarden die van veulen af aan getraind worden. Vaak gaat deze training samen, zodat er een volmaakte harmonie ontstaat tussen paard en berijder. De Spaanse Rijschool heeft namelijk als uitgangspunt dat de bewegingen van het paard zo natuurlijk mogelijk zijn.

Feiten over de Spaanse Rijschool

Wist je dat? De Spaanse Rijschool oorspronkelijk eigendom was van een keizerlijke familie, en diende om de adelijke jeugd te leren paardrijden? De paarden die worden bereden alleen hengsten zijn? Een paard van de Spaanse Rijschool pas op zijn twaalfde levensjaar het hoogste niveau bereikt? Een paard in deze traditie gemiddeld 25 jaar wordt? Er pas sinds 2011 ook vrouwelijke ruiters meerijden?

Een training of show bijwonen

De paarden en hun ruiters in real life zien? Dat kan! Een goedkope manier om een glimp op te vangen van de Spaanse Rijschool is het bijwonen van een training. Je kunt natuurlijk ook een show bijwonen. Dit is duurder, maar heel bijzonder! Zowel de paarden als berijders zijn prachtig uitgedost en de arena is versierd. De shows worden gehouden in de Winterreitschule, een prachtig gebouw in barokstijl. Je mag hier drie kwartier van genieten. Een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder een bezoek aan een training of een show van de Spaanse Rijschool.

Pin It on Pinterest

Share This