Nachttrein naar Wenen

Sinds een paar jaar kun je ook met de nachttrein naar Wenen, een goed alternatief voor het vliegtuig. Alhoewel de reistijd met de nachttrein naar wenen bijna 13 uur bedraagt en daarmee niet veel sneller is dan met de eigen auto en al helemaal niet in vergelijking met het vliegtuig als je in de buurt van een luchthaven woont.

De Nachttrein naar Wenen vertrekt ’s avonds uit Amsterdam, via Utrecht en Arnhem en stopt onderweg In Düsseldorf, Keulen, Passau, Wels Linz, Sankt Pölten en rijdt volgens plan om rond half 10 ’s ochtends het Hauptbahnhof van Wenen binnen.

Slapen in de Nightjet

Nachttrein naar Wenen

Naast een standaard zitplek in de Nightjet kun je ook kiezen voor een slaapplek in een coupé of in een eigen slaap-couchette.

De zitplekken: zijn zoals het doet vermoeden comfortabele en vrij luxe stoelen maar een ligplek is het absoluut niet. Wie zittend kan slapen of de nacht wil doorhalen met Netflix of andere activiteiten is met een zitplek in de nachttrein naar Wenen het goedkoopst uit. Voordat je een zitplek boekt bij NS-international is het goed om te weten dat het prijsverschil tussen een zitplek in een slaapcoupé vaak een paar tientjes duurder is. Check dit dus bij het boeken

 • Voordeligste optie
 • je deelt de coupé met maximaal zes personen
 • Was- en toiletruimte in de wagon aanwezig
 • Dranken en versnaperingen tegen betaling beschikbaar (prijzen vallen reuze mee Check hier de menukaart)

Slaapcoupé: boek je een slaapplaats in de Nightjet naar Wenen, dan boek je een bed in een zogenaamde slaapcoupé. Je deelt een coupé met 4 of zes personen. Toilet en een wasgedeelte deel je met de overige reizigers in de wagon. Het beddengoed en een eenvoudig ontbijt is ingegrepen bij het ticket.

 • Ideaal voor vrienden, families en groepen
 • 4 of 6-persoonscoupé
 • Was- en toiletruimte in de wagon aanwezig
 • Inclusief een klein ontbijtje

Ligplaats in een eigen coupe: De meest luxe en ook de duurste plekken in de Nightjet naar Wenen zijn de eigen slaapcoupés. Naast een klein tafeltje met een zitje en een bed heeft de privécoupé een eigen toilet en een douche. In de slaapcoupé is ruimte voor 2 à 3 personen en bij je ticket is een ontbijt inbegrepen waarbij je ’s avonds voor het slapengaan je voorkeur kunt doorgeven aan je treinhost(ess). Bij het ontbijt is een warme drank zoals koffie of thee inbegrepen.

 • Beste slaapplek aan boord van de Nightjet
 • coupé voor 1, 2 of 3 personen
 • Eigen toilet en wasplek met douche
 • Welkom aan boord pakket met snack en drankjes
 • Keuze ontbijt met koffie of thee of warme chocolademelk

Wat kosten de tickets voor de Nightjet naar Wenen

Het milieuvriendelijke alternatief voor het vliegtuig en de auto heeft een prijskaartje. De prijzen hieronder zijn vanaf prijzen en je moet deze tickets ruim van tevoren boeken. De laagste ticketprijzen op de website van NS-international zijn 180 dagen van tevoren te boeken.

Zit- of slaapplaatsPrijs
ZitplaatsVanaf € 30,00
Ligplaats in een gedeelde coupé met 4 personenVanaf € 69,00
Ligplaats in een gedeelde coupé met 6 personenVanaf € 59,00
Privécoupé met wc en doucheVanaf € 89,00

Wat moet je weten over de nachttrein naar Wenen

De Nightjet uit Amsterdam bestaat uit twee delen. Na Nürnberg in Duitsland splitst de trein zich op in een deel naar Wenen en een deel naar Innsbruck. Het deel naar Innsbruck zal ook stoppen in München.

De meeste nachttreinen naar Wenen hebben een speciale afdeling voor vrouwen. Mannen zijn hier dus niet toegestaan.

Alle zitplekken hebben een stroomaansluiting, er is nog geen wifi beschikbaar in de Nightjet. Dit wordt later dit jaar verwacht.

Huisdieren zijn alleen toegestaan indien je een ligplaats in een eigen coupé en kost € 29,- extra. Deze kun je bij de host(ess) aan boord kopen. Hulphonden reizen gratis en zijn vrijgesteld van de muilkorfplicht.

Helaas is het op de Nightjet van en naar Nederland nog niet mogelijk om een fiets mee te nemen.

Tussen 23.00 en 7.00 is het stil aan boord, er wordt niets meer omgeroepen en er zal tussen deze tijden ook geen kaartcontrole worden uitgevoerd.

Boek je tickets via NS-international

Met de nachttrein naar Wenen en een ticket boeken? Kies dan voor het gemak van NS-international.

Online je tickets boeken en betalen met je creditcard of met iDeal. Keuze uit alle ticket opties, zit- en ligplekken aan boord de Nightjet naar Wenen.

Nightjet naar Wenen

Foto’s Nightjet – © ÖBB/Harald Eisenberger

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.