Vliegen naar Wenen

Vliegen naar Wenen is natuurlijk de snelste manier om in de Oostenrijkse hoofdstad te komen. In ongeveer anderhalf uur á twee uur vlieg je van Amsterdam of Eindhoven naar Wenen. Dat is aanzienlijk sneller dan met de trein, bus of met de auto. We vergeten dan wel even de tijd die je nodig hebt om op Schiphol of Rotterdam Airport te komen en de benodigde incheck tijd.

Welke maatschappijen vliegen naar Wenen

De onderstaande luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks of bijna dagelijks naar Wenen. In het overzicht vind je zowel de Nederlandse als Belgische aanbieders. Woon je in de Grensstreek? Dan is het vaak interessant om te vertrekken van Düsseldorf of Keulen. Ik boek mijn tickets vaak rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij. Voor dat ik boek check ik altijd even dit overzicht met actuele vliegticket Wenen deals van Vliegennaar.nl

Ik probeer dit overzicht zo actueel mogelijk te houden, helaas is het voor ondoenlijk om bij iedere maatschappij de vlieg- en vertrektijden en de bagageregels bij te houden. Bagageregels zoals het maximale gewicht en de afmetingen zijn de laatste tijd nogal aan veranderingen onderhevig.

Met deze maatschappijen vlieg je naar Wenen vanuit Nederland

Vanaf Amsterdam vliegen naar Wenen kan met de volgende maatschappijen:

Vanaf Eindhoven kun je met deze de onderstaande maatschappij vliegen naar Wenen:

  • Ryanair

Met KLM naar Wenen

Vanaf Schiphol vliegt KLM minstens vier keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Wenen en weer terug, dat doet onze blauwe trots over het algemeen met een Boeing 737 of een kleinere Embraer 190. Tijdens de vlucht is catering inclusief. Deze bestaat uit een ruime collectie dranken en een broodje of een snack.

In Wenen vertrekken de KLM-vluchten meestal vanaf Terminal 1 of 1 A, kijk voor vertrek dus even in je KLM app of op de borden op de luchthaven. Vervolgens vertrekken de toestellen van KLM in de meeste gevallen van de C-pier. Een gezellig plekje om voor de vlucht nog wat te eten of te drinken.

KLM biedt al tickets aan naar Wenen vanaf € 149,- (retourticket zonder ruimbagage en toeslag voor creditcard betalingen)

Met Austrian Airlines naar Wenen

Vanaf Schiphol vliegt Austrian Airlines ook vier keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Wenen en weer terug. Austrian Airlines vliegt deze route met een Airbus A320 of een Embreaer 190. Tijdens de vluchten is een drankje inclusief, tijdens mijn vluchten bij Austrian kreeg ik meestal een zakje nootjes. Een broodje of snack heb ik zelden meegemaakt op deze vlucht van 1,5 uur.

Austrian Airlines heeft een eigen Terminal op Wenen, alle incheckbalies voor de vluchten van Austrian Airlines kun je vinden in Terminal 3. Je vertrekt meestal van de F pier. Rondom de gates kun je diverse duty-free winkels en plekken vinden om voor vertrek nog wat te eten en te drinken.

Vlieg je met Austrian Airlines van en naar Wenen? Dan kun je er voor kiezen om in de stad al in te checken, bij station Wien Mitte is een incheckbalie aanwezig. Je kunt daar dan al ’s ochtends je koffer inchecken en later met de CAT snel naar het vliegveld reizen.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.