Trams en bussen in Wenen

Het netwerk van trams en bussen in Wenen is het grootste van Europa In totaal ligt er meer dan 220 kilometer aan trambanen door de stad. Goed voor 28 verschillende tramlijnen die kriskras door de stad rijden.

De trams en bussen in Wenen zijn op deze manier een goede aanvulling op het al uitstekende metronetwerk van Wenen.  Tellen we daar de 128 buslijnen op dan snap je wel dat je praktisch overal in Wenen met het openbaar vervoer kunt komen. Het allerbelangrijkste is wel de prijs van het openbaar vervoer. Binnen de zone 100 (en die is heel groot) kun je zeer voordelig met een dagkaart reizen of met de Vienna City card

De Tram in Wenen is soms een reis terug in de tijd

Trams en bussen in Wenen

Een van de meest iconische manieren om Wenen te verkennen is per tram. Terwijl moderne technologieën en snelle metro’s de stad doorkruisen, behouden de trams de nostalgische charme van een vervlogen tijdperk. De karakteristieke geluiden van rinkelende bellen en het trage ritme van het stadsleven maken de tramrit tot een bijzondere ervaring.

  1. Tramlijn 1 en 2: Voor een meer lokale ervaring, stap aan boord van tramlijn 1 of 2, die door het centrum van de stad slingeren en je meenemen naar historische bezienswaardigheden zoals de Hofburg, en de Spaanse Rijschool . Het is alsof je door een levend geschiedenisboek reist.
  2. Tramlijn D en O: Deze trams nemen je mee naar het Weense Bos (Wienerwald), een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van de stad. Hier kun je genieten van groene parken, schilderachtige paden en zelfs een bezoek brengen aan het beroemde paleis van Schönbrunn.
  3. Tramlijn 60: Deze tramlijn doorkruist verschillende wijken in Wenen. Neem de lijn richting Mauer en bezoek daar één van de vele Heurigen. De Typische Weense restaurants waar kunt genieten van al het lekkers uit de Weense keuken.

De Busroutes: Verken de Buitenwijken

bussen in Wenen

Terwijl trams ideaal zijn voor het verkennen van het centrum van Wenen, bieden bussen de mogelijkheid om de buitenwijken te verkennen en een dieper inzicht te krijgen in het lokale leven.

  1. Bus 38A: Deze busroute brengt je naar de Kahlenberg, een heuvel net buiten Wenen met een prachtig panoramisch uitzicht op de stad. Het is een populaire plek om te wandelen, te genieten van de natuur en te genieten van lokale gerechten in een van de restaurants met terrassen.
  2. Bus 10A: Voor een uitje naar het Wiener Prater, een groot recreatiegebied in het hart van de stad, kun je bus 10A nemen. Hier vind je het iconische reuzenrad, een pretpark en groene weiden waar lokale inwoners samenkomen om te ontspannen.
  3. Bus 48A: Als je van kunst houdt, brengt bus 48A je naar de Kunsthistorisches Museum en het Naturhistorisches Museum, twee wereldberoemde musea die schatten herbergen variërend van oude meesters tot dinosaurusfossielen.

Vienna city card

Ben je langer dan 48 uur in Wenen en ben je van plan om veel te bezichtigen? Dan loont de Viennacard zich, met deze pas kun je 24, 48 of 72 uur gebruikmaken van bijna alle bussen, treinen, u-bahnen en trams binnen de zone 100 van de stad Wenen. Niet alleen kun je dus overal naar toe, je krijgt er ook nog eens een boekje met heel veel kortingsbonnen voor andere andere Schloss Schönbrunn en nog veel meer attracties.  De Vienna city card 48 uur kost € 25 en de 72 uur variant komt op € 29,00. Je kunt de Viennacard online bestellen en makkelijk met iDEAL betalen.

Bij aankomst stempel je de Viennacard éénmaal af en je kunt daarna onbeperkt gebruikmaken van al het openbaar vervoer in Wenen.

Tips voor de trams en bussen in Wenen

Terwijl Wenen zich snel ontwikkelt met moderne vervoersopties zoals de metro, behouden de trams en bussen in Wenen de ziel van de stad. Ze verbinden niet alleen bezienswaardigheden, maar ook mensen en verhalen. Het voordeel van reizen met de bus en de trams is dat je van je af kunt kijken en de stad leert kennen. Iets wat in de metro., diep onder de grond een stuk lastiger is. Ik verken een stad het liefst bovengronds. Dat werkt ook goed voor je oriëntatie. Wil je optimaal gebruikmaken van de trams en bussen in Wenen? Download dan de handige app van de Wiener Linien. Daarmee krijg je altijd de actuele reistijden en de beste reisroutes.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.