Terug in de tijd van Keizers en Keizerinnen in Schloss Schönbrunn

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.20.1″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”125519″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Schloss Schönbrunn – een kasteel in de stad

Schloss Schonbrunn de nummer 1 bezienswaardigheid van WenenEens stond het zomerpaleis van de Habsburgers middenin de natuur, nu staat het middenin de stad Wenen, aan de westelijke kant van het historische centrum. Een mooi park omringt het paleis dat in het begin van de 18de eeuw gebouwd werd. Later onderging het paleis een grondige verbouwing op verzoek van de Keizerin Maria Theresa oftewel Sisi.

Wat opvalt, is dat zowel het Schloss Schönbrunn als het voorplein een perfecte symmetrie vertonen. Hoewel er 1.400 kamers zijn, zijn er slechts 40 toegankelijk voor bezoekers. Dit zijn dan vooral de staatszalen die ingericht zijn met grootse pracht en praal. Je krijgt tijdens de rondleiding  ook leefruimten te zien welke dan weer iets soberder zijn ingericht.

Schloss Schönbrunn mag worden toegevoegd aan je lijst met bezienswaardigheden in Wenen die je niet mag missen. Ondanks de drukte en de tientallen bussen vol toeristen die het Schloss willen bezoeken is het absoluut een bezoek waard.

Wolfgang Amadeus Mozart

Schonbrunn wenenQua geschiedenis zijn de volgende ruimten het meest interessant:

  • de spiegelzaal waar in 1762 een concert werd gegeven voor Maria Theresa door niemand minder dan de zesjarige Wolfgang Amadeus Mozart
  • De Grote Galerij waar gedanst werd ter afsluiting van het Congres van Wenen in 1815 (de herverdeling van Europa).
  • De verschillende leef- en woonruimten zijn beschilderd met prachtige tropische taferelen zoals exotische dieren en palmbomen.

 

Uitgestrekte en prachtige parken

De tuinen van Schloss SchonbrunnAan de achterkant van het paleis bevindt zich een prachtig park met een oppervlakte van een vierkante kilometer. Dit park is het paradepaardje van het paleis en werd reeds aan het einde van de 18de eeuw toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Rondom de grote, centrale fontein (de Neptunusfontein) zijn allerlei bloem- en plantvakken, tuinen, waterpartijen en nog meer fonteinen aangelegd. Deze inrichting gebeurde geheel in Franse stijl.

De Botanische tuin met de orangerie heeft een Nederlands tintje. Dit deel werd namelijk door de Nederlander Adrian van Steckhoven en zijn hulp Richard van der Schot aangelegd. De zogenaamde Maria-Theresien-Palmboom werd door deze handige tuinman naar Wenen gehaald en hij kreeg het voor elkaar om deze Aziatische boom te laten bloeien in het beduidend koudere klimaat van Wenen. 

Het park bevat een doolhof en er staan ook enkele interessante gebouwen zoals bijvoorbeeld de Glorietta. Deze open zuilengalerij is op een heuvel gelegen en vormt een mooie afsluiting van het park. Het bouwwerk is een creatie van de architect Hetzendorf die ook de zogenaamde Roomse Ruïne heeft gebouwd. Deze ruïne wordt vergezeld van een obelisk met een fontein.

Bezoek Schönbrunn

Neem een kijkje in het Schloss Schönbunn. Bezoek de kamers waar vroeger de keizer en de keizerin woonde. Bewonder de pracht en praal van de Habsburgers en Beleef de wereld van Sisi.

  • Bezoek het imposante zomerpaleis van de keizerlijke familie
  • Met een gids verken je alle bijzondere kamers en krijg je gedetailleerde uitleg.
  • “Skip the line”  Je gids heeft de kaartjes al gekocht dat scheelt lang wachten voor de kassa.

Palmenhuis

Een ander belangrijk gebouw is het Palmenhuis, een gigantische tropische serre van 25 m hoog, 111 m lang en 28 m breed. Binnenin zijn heel wat bijzondere planten en bloemen te bewonderen uit alle werelddelen. De opdracht voor dit gebouw werd gegeven door keizer Frans Jozef I, die geboeid was door exotische planten. Dit vormde dan ook de drijfveer tot de bouw van het Woestijnhuis allerlei cactussen uit Australië en Zuid-Afrika. Onder zijn bewind was ook begonnen met de aanleg van een dierentuin rond een paviljoen waar hij ontbeet. Dit paviljoen doet nu dienst als restaurant.

Overnachten in Wenen?

Prater reuzenrad Wenen

Zoek je een hotel in Wenen? Kies uit de meer dan 500 hotels in de stad.

Met TUI naar Wenen

Tui vakanties DuitslandStedentrip Wenen met TUI

Het grootste reisbureau van Nederland kent een heel mooi aanbod aan reizen naar de Oostenrijkse Hoofdstad Wenen. Bekijk en boek de pakketten met een Hotel + viegticket en profiteer van de hoge kortingen bij TUI vakanties.

De jong intra Wenen vakanties

Bezoek hot en trendy Wenen met de Jong Intra vakanties. Voel de Weense charme en geniet van de gastvrijheid van prachtige bezienswaardigheden en charme van de stad. De jong Intra heeft altijd hele leuke aanbiedingen voor je klaar staan. 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This