Reizen naar Wenen

Naar Wenen kan op verschillende manieren, Het snelst is het vliegtuig, gevolgd door de auto (mits geen file) en daarna komen de alternatieven zoals de trein en de bus.

 VoordelenNadelen
austrianVliegen naar Wenen is het snelst, en het makkelijkst. Vanaf Schiphol of Rotterdam vlieg je in 1,5 uur naar Wenen.

Check voor de beste prijzen de websites van Skyscanner of Worldticketcenter. Of rechtstreeks bij KLM via de website van KLM

Hier lees je trouwens alles over de vluchten naar Wenen met KLM, Austrian Airlines, Easyjet en nog veel meer aanbieders.
Vliegen naar Wenen.
Indien je reist met een koffer moet je rekening houden met extra kosten. Verder dien je rekening te houden met de reistijd van- en naar het vliegveld.
station wenenDe trein naar Wenen is een beleving op zich, het is zeker geen goedkoop alternatief. Opstappen kan op diverse stations in Nederland. Het grootste deel van de reis gaat met een hogesnelheidstrein.
Voor treinkaartjes naar Wenen kijk je bij NS-internationaal
De trein naar Wenen is niet goedkoop en de reistijd is ongeveer 10 a 12 uur.
AutobahnZelf rijden is een leuke optie als je van autorijden houdt, de brede snelwegen in Duitsland lenen zich om eventjes lekker te racen (let wel op niet overal mag je nog supersnel rijden) Verder is het leuk om de reis naar Wenen te onderbreken in Duitsland of op een andere plek waar je graag wilt stoppen.Voor de Oostenrijkse snelwegen (en straks de Duitse snelwegen) heb je een tolvignet nodig.
De reistijd met de auto bedraagt zonder stops en file ongeveer 10 uur.
kras-busDe bus is een aangename manier om in Wenen te komen. Diverse reisorganisaties bieden bustours aan naar de Oostenrijkse hoofdstad. Hou wel rekening met een hoog eau d'cologne gehalte.

Kijk voor busreizen naar Wenen bij Krasreizen of Peter Langhout
de reistijd is minimaal 12 uur en de reis is vaak georganiseerd door een reisaanbieder.

Mijn manier van reizen naar Wenen?

Ik reis het liefst met het vliegtuig naar Wenen, als het even kan pak ik de eerste vlucht vanaf Schiphol en ben dan ruim voor 10 uur in Wenen. Om 12 uur zit ik dan bij Demel om even die choco kick van de Sachtertorte te verwerken. De andere opties zijn leuk als je tijd genoeg hebt. Ik rij ook regelmatig met de eigen auto naar Wenen maar dan combineren we het met een vakantie in Oostenrijk. Naast Wenen vind ik Graz namelijk ook een superstad en daar wonen ook nog eens veel vrienden.

Pin It on Pinterest

Share This