Reizen naar Wenen

Ik reis het liefst met het vliegtuig naar Wenen, als het even kan pak ik de eerste vlucht vanaf Schiphol en ben dan ruim voor 10 uur in Wenen. Om 12 uur zit ik dan bij Demel om even die choco kick van de Sachtertorte te verwerken. Maar reizen naar wenen kan ook met de trein en met de auto. Deze andere opties zijn leuk als je tijd genoeg hebt. Ik rij ook regelmatig met de eigen auto naar Wenen, maar dan combineren we het met een vakantie in Oostenrijk. Naast Wenen vind ik Graz namelijk ook een superstad en daar wonen ook nog eens veel vrienden.

De reisopties naar Wenen

Je kunt natuurlijk ook voor een andere manier van reizen kiezen. Ik heb hieronder alle mogelijkheden zo goed mogelijk beschreven. Je leest de voordelen en ook de nadelen van de verschillende opties. Ik probeer deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Vliegen

Vliegen naar Wenen is het snelst, en het makkelijkst. Vanaf Schiphol of Rotterdam vlieg je in 1,5 uur naar Wenen.

Check voor de beste prijzen de website van Vliegennaar.nl. Of rechtstreeks bij KLM via de website van KLM

Hier lees je trouwens alles over de vluchten naar Wenen met KLM, Austrian Airlines, Easyjet en nog veel meer aanbieders.

→ Lees meer over vliegen naar Wenen

Met de auto naar Wenen

Zelf rijden is een leuke optie als je van autorijden houdt. De brede snelwegen in Duitsland lenen zich om eventjes lekker te racen (let wel op niet overal mag je nog supersnel rijden). Verder is het leuk om de reis naar Wenen te onderbreken in Duitsland of op een andere plek waar je graag wilt stoppen.

→ Lees meer over de reis naar Wenen met de auto

Met de Trein naar Wenen

Sinds 2020 rijden de Oostenrijkse spoorwegen dagelijks met een nachttrein naar Wenen. Je stapt ’s avonds in Amsterdam, Utrecht of Arnhem in de trein en de volgende ochtend stap je op het Hauptbahnhof van Wenen weer uit. In de trein zelf kun je kiezen voor diverse comfortklassen. Van een stoel tot een privécabine met bed, toilet en douche.

Verder zijn er natuurlijk ook dag verbindingen naar Wenen, hierbij dien je in Duitsland wel één of twee keer over te stappen.

→ Lees meer over de reis naar Wenen met de trein

Met de bus naar Wenen

De bus is een aangename manier om in Wenen te komen. Diverse reisorganisaties bieden bustours aan naar de Oostenrijkse hoofdstad. Of kies voor een dagelijkse lijn verbinding van Flixbus naar Wenen. Met een paar keer overstappen in Duitsland.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.