Prater een pretpark midden in de stad

Wenen is een prachtige stad. Sommige mensen noemen het zelfs een openluchtmuseum. Voor de broodnodige ontspanning ga je naar het wereldberoemde Prater. Misschien denk je dat het Prater klein en oubollig is? Dat is niet helemaal waar, of beter gezegd: helemaal niet. De Hauptallee van het Wiener Prater is maar liefst 4,5 kilometer lang! Je vind hier talloze leuke attracties en veel horecagelegenheden. Het voormalige keizerlijke jachtterrein van Keizer Jozef II is het gehele jaar geopend en gratis toegankelijk. Uiteraard betaal je wel voor de attracties. Het grote voordeel van het Prater is dat het midden in de stad ligt. Na een dag vol indrukken en cultuur kun je er 's avonds heerlijk ontspannen of eten. Want dat is het Prater: genieten van het leven.

De attracties

Het Prater staat bekend om zijn reuzenrad. Het werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd, is 65 meter hoog en wordt nog steeds gebruikt. In 2010 werd het reuzenrad letterlijk voorbij gestoken door de Prater Turm. Deze enorme zweefmolen brengt je naar een hoogte van 117 meter. Waarom zou je de 343 treden van de Stephansdom beklimmen als je ook zo kunt genieten van het uitzicht over de stad?
In het Prater vind je ontelbaar veel attracties. Zo heeft het park de beschikking over een aantal spectaculaire achtbanen. En probeer ook de ‘Zwarte Mamba' eens! Tevens heeft het Prater veel speelhallen waar je videogames en behendigheidsspelletjes kunt spelen. Het planetarium is voorzien van de laatste projectietechnologie waardoor je er kunt genieten van prachtige shows over het heelal. Zelfs Madame Tussauds heeft een vestiging in het park!

Horeca en Weense keuken

Veel toeristen en inwoners van Wenen bezoeken het Prater ook vanwege het uitgebreide horeca aanbod. Van een simpele ‘imbiss' tot een prestigieus restaurant: het park heeft het allemaal. Op diverse plaatsen staan terrasjes onder de bomen. Hier kun je genieten van een heerlijk koel glas bier of wijn op een warme zomeravond. Wat wil een mens nog meer? Natuurlijk zijn er ook een aantal gezellige ‘bierstubes', je bent immers in Oostenrijk.
Regelmatig worden er ook concerten in het park georganiseerd. Klassiek of traditionele Oostenrijkse blaaskapellen? Ja! Je kunt hier echter ook luisteren naar jazzconcerten en popbands. Er zit vast iets tussen dat je interesse heeft.

Adres:

Riesenradplatz, 1020
website: www.praterwien.at

Openbaar vervoer

U-bahn/Metro: U1, U2 (station Prater)
Straßenbahn/tram:  S1, S2, S3, S5, S6, S7, en S15
Bus: 0 en 5

Toegangsprijzen:

  • De Toegang is gratis, je betaald alleen voor het bezoek van de verschillende attracties.
    Reuzenrad € 10,-  (voordelige familiekaarten beschikbaar)
  • De prijzen voor de overige attracties variëren tussen de € 2,50 en de € 10,00

Openingstijden:

Deze variëren nogal, en zijn afhankelijk van het seizoen. van April tot september is het Prater geopend van 10.00 tot 23.45.

Pin It on Pinterest

Share This