Hotel review: The Social Hub Wenen

Wie een plek zoekt om te overnachten in Wenen met het comfort van een hotel, maar de atmosfeer van een hostel/studentenhotel is bij de Social hub op de juiste plaats. Centraal in Wenen in de directe nabijheid van het Prater vind je een van de grootste hotels van deze keten, met meer dan 800 kamers is de Social Hub ook een van de grootste hotels in Wenen.

Wat is The Social Hub?

Wat ooit is begonnen als een project voor studentenhuisvestiging is nu een keten van hotels door heel Europa. In praktisch iedere Europese hoofdstad is tegenwoordig een hotel van deze keten te vinden. De Social hubs combineren het gemak van een hotel met de voorzieningen die je normaal gesproken in een jeugdherberg of hostel aantreft.

De Social Hub In Wenen is een nieuw en modern hotel met alle voorzieningen die je voor je verblijf in Wenen nodig hebt. De begane grond is rijkelijk voorzien van plekken om je vrienden te ontmoeten zonder direct aan de bar of het restaurant te moeten gaan zitten. Je kunt er werken of studeren in één van de vele hoekjes met een tafeltje en een bankje die zijn gecreëerd. Verder is er een gym welke 24/7 geopend is.

Het restaurant biedt voordelige maaltijden en een daghap aan die vriendelijk zijn voor de portemonnee. Iedere ochtend biedt het restaurant plaats voor het ontbijt wat goed is verzorgd. Met een ruim aanbod waarbij ook genoeg vegetarische opties worden geboden).

De kamers in de Social Hub

Hotelreview The Social Hub - Wenen

Het hotel biedt verschillende kamertypes aan. Van redelijk eenvoudig tot luxe kamers met een tweepersoonsbed en de mogelijkheid om zelf te koken. Wie langer wil blijven kan de kamer ook langer boeken. Gemiddeld betaal je dan 1000 euro per maand voor de hotelkamer.

Wie een hotelkamer voor een paar dagen boekt betaald natuurlijk een andere prijs die marktconform is voor de Weense hotelmarkt en natuurlijk afhankelijk is van verschillende factoren zoals het seizoen en activiteiten in de stad.

Het loont om voor de laatste prijzen een beetje rond te surfen op het internet, Trivago is een handige vergelijkingstool voor de laagste prijs per nacht.

De locatie van de Social Hub Vienna

De locatie van het hotel is meer dan geschikt voor een bezoek aan Wenen. Dankzij een tramhalte voor deur, een U-bahnstation om de hoek een treinstation op slechts 10 minuten lopen geven dit hotel een echte centrumfunctie.

Een van de populairste bezienswaardigheden van het hotel kun je vanuit sommige kamers al zien. Het beroemde Weense reuzenrad is namelijk op nog geen 10 minuten lopen van het hotel te vinden. Dit reuzenrad staat natuurlijk het Prater – het pretpark midden in Wenen.

Het centrum van Wenen is met het openbaar vervoer in 10 minuten bereikbaar, Van het hotel naar de Stephansdom ben je lopend ongeveer 30 minuten onderweg, grotendeels door autoluwe straatjes en de Joodse wijk van Wenen.

Rondom de Social hub zijn diverse restaurants of eettentjes te vinden en wie geen zin heeft om buiten de deur te eten kan het eten ook laten bezorgen.

Familiekamers

De Socialhub heeft als één van de weinige hotels in Wenen ook familiekamers met stapelbedden. Deze kamers zijn ook wat groter en hebben een gezellige compacte woonkamer en wat voorzieningen om bijvoorbeeld koffie en thee te zetten.

Lees ook: Familiehotels in Wenen

Je kunt er ook voor kiezen om de themakamers te boeken. De “Rock me Amadeus” kamer bijvoorbeeld, deze biedt plek voor vier personen, maar het pronkstuk van deze kamer is de piano midden in de kamer naast je eigen bar en keuken.

The Social Hub - Hotel Review
Hotel review – The Social Hub in Wenen – AllesoverWenen.nl

De pluspunten van The social hub in Wenen

 • de kamers zijn ruim en modern van opzet. Voor een langer verblijf zijn de kamers ideaal.
 • De voorzieningen in het hotel zijn zeer uitgebreid, naast de eerder genoemde gym is er een mogelijkheid om te wassen in de eigen wasserette en zijn er tientallen plekken om te relaxen.
 • Het ontbijt is uitgebreid en bied ook opties voor vegetariërs en vegan, dit laatste wel op aanvraag.
 • De locatie van het hotel in de directe nabijheid van het Prater en het station Praterstern zijn echt een pluspunt. Bijna alle treinen stoppen op dit station en een metrostation is ook in de directe nabijheid.
 • Vanaf het hotel is het ongeveer 1,6 kilometer naar het centrum. Dat kan met het uitstekende openbaar vervoer in Wenen maar het ook een prettige wandeling van ongeveer 30 minuten.
 • Het hotel superschoon en wordt goed onderhouden.
 • De Wlan/wifi in het hotel is snel, tijdens om verblijf hebben we op diverse momenten de snelheid van het internet getest en deze lag meerdere keren rond de 100 Mbit/s. We raden echter wel aan om een VPN te gebruiken, aangezien het een open internetverbinding is.

De minpunten van het hotel

 • De Social Hub is een studentenhotel het kan soms wat lawaaiig zijn.
 • Een deel van de kamers ligt direct aan de spoorlijn, de treinen in Wenen rijden praktisch 24 uur per dag en dat kan dus wat lawaaiig zijn als je met het raam open wilt slapen.
 • De kamers hebben een klimaatbeheersingssysteem, dat is echter geen airconditioning. Het kan dus in de zomermaanden warm worden in de kamers.
 • De douche bied weinig tot geen privacy, er is geen sprake van een separate badkamer. Wel iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld met een vriend of vriendin op pad bent of misschien wat meer gesteld bent op je privacy.
 • Het bed is vrij hard, dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.
 • Geen koelkastje op de kamer.

Conclusie

Het hotel is nieuw, modern en de locatie is perfect voor een stedentrip of een bezoek aan Wenen. Het hotel biedt ook de mogelijkheid om langer te blijven voor een gereduceerd tarief. Wat vooral internationale studenten aanspreekt.

De voorzieningen in de Social hub zijn goed en maken een (langer) verblijf zeer aantrekkelijk.

Plaats een reactie