Hotels in Wenen

Hotel in WenenOvernachten in Wenen kan op diverse manieren, van eenvoudig tot pure luxe en verwennerij. Het lijkt af en toe wel of de luxe hotels zijn uitgevonden in Wenen.  Onder de hotels bevinden zich ook erg bekende namen zoals Hotel Sacher.

Ik heb voor elke prijsklasse een overzichtje gemaakt met mijn drie favorieten

  • budget hotels
  • bijzondere hotels
  • luxe hotels
  • lastminute hotels

Welk hotel je kiest is afhankelijk van de eisen die je stelt, ik zelf kijk bij de keuze van een hotel vaak naar de volgende punten.

  • ligging
  • bereikbaarheid met openbaar vervoer
  • voorzieningen
  • prijs

De Ligging van het hotel mag best een beetje centraal zijn, dat scheelt namelijk veel lopen en je kunt als je overdag even terug wil naar het hotel om bijvoorbeeld je inkopen weg te brengen of droge kleding aan te trekken.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer vind ik zelf erg belangrijk, je hebt niks aan een hotel waarbij je eerst een kwartier of langer moet lopen naar de eerste halte of station. Kies daarom voor een hotel vlak bij een metrostation. Dan ben je in no-time op de plek waar je wilt zijn.

Voorzieningen, een sauna, een fitnessruimte of een zwembad? heb ik dat nodig tijdens een stedentrip? Niet echt, ik ben na zo dag slenteren door de stad al moe genoeg. Deze voorzieningen moeten echter wel betaald worden. Ik kies vaak voor een hotel zonder deze poespas, ik gebruik het toch niet.

Prijs, Een hotel moet een goede prijs hebben, ik kom er om te slapen, te douchen en soms neem ik ook het ontbijt in het hotel erbij. (afhankelijk van de prijs, ik vertik het om bedragen van meer dan  15,- voor een ontbijtje te betalen) Afhankelijk van het tijdstip dat je in Wenen bent is een kamer onder de € 100,- per dag te boeken

Goedkope hotels

Budget hotels WenenDankzij de komst van Roomz, en Motel One is er een goed aanbod ontstaan van zeer betaalbare hotelkamers op leuke plekken in Wenen. De prijzen zijn natuurlijk onderhevig aan de evenementen in de stad en het aanbod van hotelkamers maar met een beetje zoeken is het mogelijk om een kamer voor twee personen met ontbijt te vinden voor minder dan € 65,- per nacht.

Een Gasthof is ook nog een optie, deze liggen alleen niet echt direct in het centrum, hier kun je vaak  voor een appel en ei overnachten, verwacht geen luxe en neem genoegen met een interieur wat niet helemaal meer van deze tijd is.  Vaak kun je in een Gasthof wel erg lekker eten met gerechten uit de typische Oostenrijkse keuken voor lage prijzen. De Goedkope hotels hebben een speciale pagina gekregen, lees verder

bijzondere hotels

Wenen kent een brede collectie aan leuke bijzondere en trendy hotels, deze hotels wijken af van de standaard en zorgen voor een aparte belevenis. Een leuke collectie bijzondere hotels kun je bekijken bij Alpenreizen.

Luxehotels

Luxe hebben ze in Wenen uitgevonden, net als dure, luxueuze hotels. Volgens TripAdvisor zijn er meer dan 25 hotels met 5 sterren.  Daaronder een aantal zeer beroemde hotels. Waaronder het 5 sterren deluxe hotel Sacher.

Lastminute hotel boeken

Dankzij het grote aanbod van hotels in Wenen komt het niet vaak voor dat alles is volgeboekt. Het aanbod is in de meeste vallen dus toereikend voor de aantallen overnachtingen. Wil je last minute naar Wenen en heb je nog geen hotel geboekt dan kun je op de website van Trivago de prijzen van de diverse hotel aanbieders vergelijken.

Pin It on Pinterest

Share This