Hostels in Wenen

Overnachten in één van de hostels in Wenen is een goedkoop alternatief voor dure hotels of gepruts in een tentje. Reken daarbij de gratis gezelligheid en mooie verhalen van medereizigers en zult zien dat de overnachtingen in een hostel onbetaalbaar zijn. Maar wat zijn nu de prijzen van een overnachting in een hostel? Hoe werkt een hostel en wat zijn mijn favoriete hostels in Wenen?

Hoe werkt een hostel?

In een hostel (op zijn Nederlands Jeugdherberg) deel je de kamer met andere reizigers, de meeste hostels gebruiken hiervoor stapelbedden. Zo’n gedeelde kamer noem je een dorm. (afkorting van dormitry = Engels voor slaapzaal) een beetje afhankelijk van het hostel heb je mannen, vrouwen of gemende kamers. De meeste hostels hebben wel een aparte kamer voor de dames.
Verder deel je op je kamer het sanitair zoals de douche en toilet met je medereizigers. Wil je tijdens je reis graag zelf koken? Geen probleem, deze meeste hostels hebben een goed gesorteerde keuken om zelf even te kokkerellen.

De prijzen van een hostel

Dit is een beetje een lastige vraag, een hostel biedt namelijk verschillende kamertypes aan. van 10-persoons dorms tot 2-persoonskamers met een en suite badkamer. Natuurlijk speelt ook de tijd dat je reist mee in de prijs. Drukke periodes zijn vaak duurder dan het rustige seizoen. Reken in ieder geval met 25 euro voor een dorm bed, en rond de 60 a 70 euro voor een tweepersoonskamer met gedeeld sanitair.

Voorzieningen in een hostel

Je deelt dus je voorzieningen in het hostel en je moet rekening houden met elkaar, dus ’s avonds laat je kamer in lopen betekent dat je dat dat op je tenen moet doen. Er kunnen namelijk al kamergenoten slapen.

Douches moet je delen, ga dus rond spitsuur niet uitgebreid staan douchen en je bikinilijn bijwerken. De meeste hostels hebben tegenwoordig (gratis) wifi beschikbaar. Natuurlijk niet om eventjes een filmpje te checken op Netflix. Gebruik je de openbare computer van het hostel zorg er dan voor dat je na gebruik overal afgemeld bent, bankzaken doe je natuurlijk nooit op een openbare internetcomputer.

Hoe boek je een hostel?

Ik heb een jaar gewerkt in een hostel en weet al geen ander dat je een hostel het beste direct boekt bij het hostel zelf. Een hostel betaalt namelijk een commissie als je boekt via een hotelwebsite zoals hostelworld of Booking.com. Toch bieden deze websites wel veel extra’s zoals vergelijkingen, reviews en filteropties op voorzieningen en faciliteiten.

Nieuwsbrief

Gratis tips voor je stedentrip naar Wenen

meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, wandelroutes door Wenen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.