Musea in Wenen

kunsthistorisches Museum

Kunstliefhebbers kunnen niet om het Kunsthistorisches Museum heen, een indrukwekkende verzameling kunst uit objecten uit de privé collecties van de Habsburgers.Een omvangrijke collectie Nederlandse en Vlaamse meesters en natuurlijk veel aandacht voor de objecten uit de periode van het Oostenrijkse rijk.

Albertina

duizenden, echt duizenden tekeningen en schetsen worden in dit prachtige museum tentoongesteld. Van beroemde meesters en van minder beroemde meester maar stuk voor stuk uniek en bijzonder.

MuseumQuartier MQ

Een centrum voor moderne en hedendaagse kunst, een verzameling van musea, dat is de beste omschrijving voor het MQ of te wel het Museum Quartier in Wenen.

Technisches Museum Wien

Een leuk museum voor iedereen die iets doet met techniek of geinteresseerd is in de wondere wereld van techniek, er zijn diverse vaste exposities en wisselende exposities met een actueel thema.

Mozarthaus

Wenen is de hoofdstad van de klassieke muziek, Mozart werd hier dan wel niet geboren, hij componeerde in Wenen wel zijn belangrijkste stukken. Duik in de geschiedenis van de klassieke muziek en breng een bezoekje aan het Mozarthaus

MUMOK

Het museum voor moderne Kunst ligt in het Museum Quartier, een omvangrijk complex van Musea. Hier tref je voornamelijk kunstwerken aan uit de huidige tijd en diverse klassieke stromingen van moderne kunst waaronder Palbo Picasso.

Pin It on Pinterest

Share This