Campings in Wenen

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.20.1″ body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ background_color=”#f0f8ff” border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” saved_tabs=”all” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”125519″ /]

Campings in Wenen

Kamperen is een ideale manier om Oostenrijk te ontdekken. Lekker met je eigen tent, caravan of camper eropuit en je kunt bijna gaan en staan waar je wilt. Vooral tijdens de zomermaanden kun je in Oostenrijk rekenen op veel goede campings met dito voorzieningen. In dit artikel beschrijf ik de campings in Wenen en omgeving. 

p

Neem de tijd om Wenen te ontdekken

Op zoek naar een Camping in Wenen? Hier kun je ze stuk voor stuk vinden. De meeste campings liggen in of rondom de stad. Het nadeel van de campings in Wenen is dat deze voornamelijk voor een kort bezoek aan de stad worden gebruikt. De voorzieningen op de campings zijn redelijk beperkt. Wat wel fijn is dat de campings goede verbindingen hebben met het openbaar vervoer in Wenen

 

Camping Wien West

Camping Wenen west

De camping Wien West ligt aan de rand van het natuurgebied Wienerwald. Kilometers aan wandel- en fiets routes liggen voor je klaar. Maar je komt natuurlijk om de stad Wenen te bekijken. Met de meer dan uitstekende verbinding ben je binnen een half uur met de auto en een uur met de bus in het stadscentrum van Wenen. Fietsen kan trouwens ook. De camping heeft goede voorzieningen, zoals stroomaansluitingen, schoon sanitair, 25 trekkershutten, een zelfbedieningsrestaurant, en gratis draadloos internet. Deze camping kun je direct boeken via de ANWB. 

Adres:  Hüttelbergstraße 80

Camping Neue Donau

Camping neue Donau

De camping ligt erg gunstig voor een stedentrip naar Wenen, praktisch om de hoek van het Wiener Pater en op nog geen 8 minuten lopen van een U-bahn station. (U2 Donaustadtbrücke) De camping heeft een eigen ontsluiting op het fietsnetwerk van de stad en ligt aan de oevers van een zijarm van de Donau waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen en sporten. De voorzieningen op de camping zijn uitstekend en tegenwoordig ook vanzelfsprekend, zoals een stroomaansluiting, schoon en modern sanitair, fietsverhuur, een minimarkt en een zelfbedieningsrestaurant. Er zijn ook luxe kampeerplekken beschikbaar met een eigen water en afvoer aansluiting.

Adres: Am Kleehäufel

Camping Wien Süd

Camping Wien Süd is de nieuwste camping in het aanbod van campings in Wenen, het ligt midden in een voormalig kasteelpark in het zuiden van Wenen. De camping is in gebruik tussen begin juni en eind augustus. Het centrum van Wenen ligt op ongeveer 10 kilometer van de camping en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Deze camping is wat soberder voorzien dan de bovenste twee camping, je treft hier natuurlijk wel de belangrijkste voorzieningen aan zoals een stroomaansluiting, schoon en modern sanitair, en een verkooppunt voor kaartjes voor het openbaar vervoer.

Adres: Breitenfurter Straße 269

 

Camper/mobile home plaatsen

campings in Wenen

Het is Wenen niet toegestaan om te overnachten in een camper op de openbare weg, sinds 2013 is er dan ook een speciale camping voor campers en mobile homes. De camping ligt buiten het centrum maar is in de nabijheid van het U-bahn station Perfektastraße. Vandaar ben je in 15 minuten in het centrum van Wenen. De camperplaatsen zijn verhard, hebben water- en stroom aansluitingen en de camping heeft draadloos internet. Ondanks dat de meeste campers eigen sanitaire voorzieningen hebben zijn er ook douche- en toilet voorzieningen aanwezig.

Adres: Perfektastraße 49-53

Titelfoto van Lisa Baker
Foto campings via ANWB

Met TUI naar Wenen

Tui vakanties DuitslandStedentrip Wenen met TUI

Het grootste reisbureau van Nederland kent een heel mooi aanbod aan reizen naar de Oostenrijkse Hoofdstad Wenen. Bekijk en boek de pakketten met een Hotel + viegticket en profiteer van de hoge kortingen bij TUI vakanties.

Overnachten in Wenen?

Prater reuzenrad Wenen

Zoek je een hotel in Wenen? Kies uit de meer dan 500 hotels in de stad.

Overnachten in Wenen?

Prater reuzenrad Wenen

Zoek je een hotel in Wenen? Kies uit de meer dan 500 hotels in de stad.

Pin It on Pinterest

Share This