Campings in Wenen

Kamperen is een ideale manier om Oostenrijk te ontdekken, lekker met je eigen tent, caravan of camper eropuit en je kunt bijna gaan en staan waar je wilt. Vooral tijdens de zomermaanden kun je in Oostenrijk rekenen op veel goede campings met dito voorzieningen.

In dit artikel beschrijf ik de volgende items

Campings in Wenen

Rondom Wenen zijn drie campings te vinden, alle drie liggen de campings wel een stukje uit het centrum, maar wel alle drie dichtbij een halte van de bus. tram of u-bahn.

Camping Wien West

De campingplaats Wien West ligt aan de rand van het natuurgebied Wienerwald. Kilometers aan wandel- en fiets routes liggen voor je klaar. Maar je komt natuurlijk om de stad Wenen te bekijken. Met de meer dan uitstekende verbinding ben je binnen een half uur met de auto en een uur met de bus in het stadscentrum van Wenen. Fietsen kan trouwens ook. De camping heeft uitstekende voorzieningen, zoals stroomaansluitingen, modern en schoon sanitair, 25 trekkershutten, zelfbedieningsrestaurant, en gratis draadloos internet.

Adres: Hüttelbergstraße 80
website: www.wiencamping.at/camping-wien-west/

Camping Neue Donau

De camping ligt erg gunstig voor een stedentrip naar Wenen, praktisch om de hoek van het Wiener Pater en op nog geen 8 minuten lopen van een U-bahn station. (U2 Donaustadtbrücke) De camping heeft een eigen ontsluiting op het fietsnetwerk van de stad en ligt aan de oevers van een zijarm van de Donau waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen en sporten.

De voorzieningen op de camping zijn uitstekend en soms ook vanzelfsprekend, zoals een stroomaansluiting, schoon en modern sanitair, fietsverhuur, een minimarkt en een zelfbedieningsrestaurant.  Er zijn ook luxe kampeerplekken beschikbaar met een eigen water en afvoer aansluiting.

Adres: Am Kleehäufel
website: www.wiencamping.at/camping-wien-neue-donau/

Camping Wien Süd

Camping Wien Süd is de nieuwste camping in het aanbod van campings in Wenen, het ligt midden in een voormalig kasteelpark in het zuiden van Wenen. De camping is in gebruik tussen begin juni en eind augustus. Het centrum van Wenen ligt op ongeveer 10 kilometer van de camping en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Deze camping is wat soberder voorzien dan de bovenste twee camping, je treft hier natuurlijk wel de belangrijkste voorzieningen aan zoals een stroomaansluiting, schoon en modern sanitair, en een verkooppunt voor kaartjes voor het openbaar vervoer.

Adres: Breitenfurter Straße 269
Website: www.wiencamping.at/camping-wien-sued/

Camper/mobile home plaatsen

Het is Wenen niet toegestaan om te overnachten in een camper op de openbare weg, sinds 2013 is er dan ook een speciale camping voor campers en mobile homes. De camping ligt buiten het centrum maar is in de nabijheid van het U-bahn station Perfektastraße. Vandaar ben je in 15 minuten in het centrum van Wenen.

De camperplaatsen zijn verhard, hebben water- en stroom aansluitingen en de camping heeft draadloos internet. Ondanks dat de meeste campers eigen sanitaire voorzieningen hebben zijn er toch douche- en toilet voorzieningen aanwezig.

Adres: Perfektastraße 49-53
Website: www.reisemobilstellplatz-wien.at

Pin It on Pinterest

Share This