Vliegen naar Wenen

De snelste manier om in Wenen te komen vanuit Nederland is met het vliegtuig. In ongeveer anderhalf uur vlieg je van Amsterdam naar Wenen. Dat is aanzienlijk sneller dan met de trein, bus of met de auto. We vergeten dan wel even de tijd die je nodig hebt om op Schiphol of Rotterdam Airport te komen en de benodigde incheck tijd.

Welke maatschappijen vliegen naar Wenen

De onderstaande luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks of bijna dagelijks naar Wenen. In het overzicht vindt je zowel de Nederlandse als Belgische aanbieders. Woon je in de Grensstreek? Dan is het vaak interessant om te vertrekken van Düsseldorf of Keulen. Ik boek mijn tickets vaak rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of via de bekende prijsvergelijkers zoals Vliegwinkel.nl, Tix.nl, Cheaptickets of World Ticket Center.

 

KLM

Vanaf Schiphol vliegt KLM minstens vier keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Wenen en weer terug, Dat doet onze blauwe trots met een Boeing 737-800 of een Airbus 320.

In Wenen vertrekken de KLM vluchten meestal vanaf Terminal C. Vanaf deze terminal is het ongeveer 10 minuten lopen naar de uitgang en kom je natuurlijk voorbij de bagagebanden.

KLM biedt al tickets aan naar Wenen vanaf € 99,- (retourticket zonder bagage en toeslag voor creditcard betalingen)

 

Transavia

De Nederlandse lowcost airline Transavia vliegt vanaf Rotterdam/Den Haag airport. Helaas alleen op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag ook de vertrektijden zijn niet erg gunstig. Transavia vertrekt namelijk pas om 18.30.

De vluchten van Transavia worden uitgevoerd met een Boeing 737.

Transavia brengt je voor € 35,- enkele reis (exclusief bagage en andere extra’s) naar Wenen.

Austrian Airlines

De Oostenrijkse trots. Austrian Airlines vliegt dagelijks 4 x naar Wenen vanaf Amsterdam.  De reistijd is ongeveer 1 uur en 55 minuten en de vluchten van Austrian Airlines worden uitgevoerd met een Airbus 319 of 320.

Austrian Airlines brengt je al vanaf € 99,-  van Amsterdam naar Wenen en weer terug. Bij Austrian Airlines kom je al gelijk in de Oostenrijkse stemming en maak je kennis met de typische Oostenrijkse gastvrijheid.

 

De Luchthaven in Wenen

Wenen kent maar één luchthaven. Laat je niet foppen door de goedkopere tickets die vliegen op de luchthaven Wien-Bratislava. Deze luchthaven ligt namelijk niet in Oostenrijk maar in het naast gelegen Slowakije. Het is en goede luchthaven alleen is het vanuit de Luchthaven nog een uur met de bus naar Wenen en die bus is niet gratis. Waardoor de ticketprijs op het zelfde niveau uitkomt van een directe vlucht.

Flughafen Wien-Schwechat ligt op 18 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Wenen. Het vormt de thuishaven voor de maatschappijen Austrian Airlines en Eurowings, een dochter van het Duitse Lufthansa.

De Luchthaven is de afgelopen jaren snel gegroeid, mede omdat het een knooppunt is voor vluchten naar veel bestemmingen in Centraal en Oost-Europa.

Vervoer van/naar het vliegveld in Wenen

De luchthaven is uitstekend verbonden met de stad, taxi’s, bussen, treinen, een speciale vliegveld trein en de s-bahn zorgen er voor dat je zo snel en efficiënt mogelijk in de stad komt.

  1. De CAT is een speciale opvallende trein welke ieder half uur vertrekt vanaf het station onder het vliegveld. CAT staat voor City Airport Train. In nog geen 15 minuten zonder tussenhaltes wordt je in Wien Mitte afgezet. Vandaar uit kun je praktisch alle kanten op. bijna iedere U-bahn stopt hier.  Voor de CAT trein heb je een speciaal treinkaartje nodig, deze kun je vooraf al boeken. De CAT rijdt iedere 30 minuten.
  2. De S-bahn S7 is een voordelige optie voor de CAT trein, alleen is deze niet heel erg snel. in vergelijking met de CAT ben je zeker 20 a 30 minuten langer onderweg.  De S-bahn rijdt iedere 30 minuten.
  3. De Bus, Deze is ingewikkeld, er zijn namelijk twee vliegveldbussen, De Airliner/Flixbus rijdt ieder uur van de luchthaven naar het busstation Erdberg. Vandaar uit kun je weer met het openbaar vervoer verder de stad in. Een beter alternatief is de Vienna Airport Line, Deze bus heeft 14 bestemmingen in Wenen.
  4. een Taxi is snel geregeld in Wenen, voor de luchthaven is een Taxi standplaats. Je kunt ook vooraf een taxi boeken, dan staat de chauffeur je bij de uitgang op te wachten. Ook Uber is in Wenen actief.

 

Pin It on Pinterest

Share This