Vliegen naar Wenen

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.20.1″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”125519″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Vliegen naar Wenen

Vliegen naar Wenen is natuurlijk de snelste manier om in de Oostenrijkse hoofdstad te komen. In ongeveer anderhalf uur a twee uur vlieg je van Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam naar Wenen. Dat is aanzienlijk sneller dan met de trein, bus of met de auto. We vergeten dan wel even de tijd die je nodig hebt om op Schiphol of Rotterdam Airport te komen en de benodigde incheck tijd.

Welke maatschappijen vliegen naar Wenen

De onderstaande luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks of bijna dagelijks naar Wenen. In het overzicht vindt je zowel de Nederlandse als Belgische aanbieders. Woon je in de Grensstreek? Dan is het vaak interessant om te vertrekken van Düsseldorf of Keulen. Ik boek mijn tickets vaak rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij. Voor dat ik boek check ik altijd even dit overzicht met actuele vliegticket Wenen deals van Vliegennaar.nl

Ik probeer dit overzicht zo actueel mogelijk te houden, helaas is het voor ondoenlijk om bij iedere maatschappij de vlieg- en vertrektijden en de bagageregels bij te houden. Bagageregels zoals het maximale gewicht en de afmetingen zijn de laatste tijd nogal aan veranderingen onderhevig.

Met deze maatschappijen vlieg je naar Wenen

Vanaf Amsterdam vliegen naar Wenen kan met de volgende maatschappijen:

Vanaf Eindhoven kun je met deze de onderstaande maatschappij vliegen naar Wenen:

Vanaf Rotterdam vliegt de volgende maatschappij naar Wenen:

 

Met KLM naar Wenen

vliegen naar Wenen vanaf Schiphol vvdm

Vanaf Schiphol vliegt KLM minstens vier keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Wenen en weer terug, dat doet onze blauwe trots over het algemeen met een Boeing 737 of een kleinere Embraer 190. Tijdens de vlucht is catering inclusief. Deze bestaat uit een ruime collectie dranken en een broodje of een snack.

In Wenen vertrekken de KLM-vluchten meestal vanaf Terminal 1 of 1 A, kijk voor vertrek dus even in je KLM app of op de borden op de luchthaven. Vervolgens vertrekken de toestellen van KLM in de meeste gevallen van de C-pier. Een gezellig plekje om voor de vlucht nog wat te eten of te drinken.

KLM biedt al tickets aan naar Wenen vanaf € 98,- (retourticket zonder ruimbagage en toeslag voor creditcard betalingen)

Met Austrian Airlines naar Wenen

Met austrian Airlines naar Wenen

Vanaf Schiphol vliegt Austrian Airlines ook vier keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Wenen en weer terug. Austrian Airlines vliegt deze route met een Airbus A320 of een Embreaer 190. Tijdens de vluchten is een drankje inclusief, tijdens mijn vluchten bij Austrian kreeg ik meestal een zakje nootjes. Een broodje of snack heb ik zelden meegemaakt op deze vlucht van 1,5 uur.

Austrian Airlines heeft een eigen Terminal op Wenen, alle incheckbalies voor de vluchten van Austrian Airlines kun je vinden in Terminal 3. Je vertrekt meestal van de  F pier. Rondom de gates kun je diverse duty-free winkels en plekken vinden om voor vertrek nog wat te eten en te drinken.

Vlieg je met Austrian Airlines van en naar Wenen? Dan kun je er voor kiezen om in de stad al in te checken, bij station Wien Mitte is een incheckbalie aanwezig. Je kunt daar dan al 's ochtends je koffer inchecken en later met de CAT snel naar het vliegveld reizen.

Goedkoop met Easyjet naar Wenen

met Easyjet naar Wenen

De Brexit zorgde er voor dat Easyjet een deel van haar Europese vloot heeft ondergebracht in een nieuwe basis op Wenen. In totaal heeft Easyjet bijna 110 vliegtuigen geregistreerd in Wenen en werken er in Wenen bijna 4.000 medewerkers voor de Airline. Daarvan zijn er ruim 1.000 overgenomen van Air Berlin.

Easyjet vliegt 6 dagen in de week naar Wenen vanaf Amsterdam en terug. Op maandag en vrijdag zijn er twee vluchten en op zaterdag zijn er geen vluchten.  De vluchten van Easyjet worden uitgevoerd met een Airbus volgens het low cost principe. Voor alle extraatjes moet je betalen. Een kleine koffer voor je handbagage is gratis.

 

Vanaf Rotterdam met Transavia

Vliegen naar Wenen

Vanaf Rotterdam/Den Haag Airport vliegt Transavia op maandag en op vrijdag naar Wenen.  Dat doet de 100% dochter van KLM ook nog eens op een zeer ongunstige tijd. Dus echt handig is het niet. Voor een stedentrip kan de vlucht wel heel interessant zijn.

Bij Transavia koop je alle extraatjes. Een kleine koffer mag mee als handbagage. Transavia is wel zeer streng met het gewicht en de maximale maat. Hou daar rekening mee. Verder is Transavia erg strikt met de bagageregels. Je mag slechts één item mee aan boord nemen. Zorg er dus voor dat je handtas in je koffertje past.

Vanaf Eindhoven met Wizz Air

Met wizz-air vanaf Eindhoven naar Wenen

Het is de goedkoopste in het rijtje met low cost aanbieders naar Wenen, Wizz air vliegt vanaf de luchthaven van Eindhoven twee keer per week naar Wenen. De wortels van Wizz Air liggen in Hongarije en vliegt voornamelijk met een Airbus A320 of een A321. Wizz-Air gebruikt Wenen als een zogenaamde hub. Vanuit Wenen kun je namelijk praktisch naar iedere grote stad in Oost-Europa vliegen met deze low cost maatschappij.

Wizz-Air is net als Ryanair zeer uitgekookt met de extraatjes, de handbagage is namelijk extreem klein (40x30x20cm). Wil je een grotere tas mee dan betaal je al snel tien euro extra per vlucht. (je mag dan naast handbagage ook een handtas meenemen en als eerste inchecken.) Let ook op bij het inchecken! Doe dit altijd online, check je namelijk bij de balie in de vertrekhal in dan rekent Wizz daar forse administratiekosten voor.

Als laatste is Wizz zeer creatief met te zware bagage, is je bagage te zwaar dan rekent Wizz daar 10 euro extra per kilo voor!

Pin It on Pinterest

Share This