AOW-strand-donau
Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur in de stad aardig oplopen, net als in Nederland heeft ook Oostenrijk en dus ook Wenen te maken met een hittegolf.  Afkoeling is dus gewenst en dat komt goed uit want Wenen kent diverse zwembaden en zelfs een Badeschiff (Badboot)

Tijdens je stedentrip zou ik tijdens deze dagen altijd op pad gaan met een fles water en zorg dat deze ook regelmatig gevuld wordt, dit voorkomt uitdroging en vervelende hoofdpijn.

Wat te doen tijdens een zomerse dag in Wenen

tsja, het klinkt lastig maar zorg dat je op soort dagen een zwembroek of bikini meeneemt in je rugzakje, net als een klein handdoekje.  Je weet tenslotte nooit waar je de afkoeling moet zoeken.

Badeschiff

AOW-badeschiffAan de oevers van de Donau in het 1e bezink ligt het “Badeschiff” een omgebouwde duwbak. in plaats van zand of grind is de duwbak gevuld met verkoelend water.  Het badeschiff is onderdeel van het nabijgelegen restaurant/bar waar je voor een natje en een droogje terecht kunt.  de entree voor het badeschiff is € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Strandbar Herrmann

AOW-strandbar-hermannTijdens de zomermaanden heeft Wenen een heus stadsstrand aan de Donau. Relaxte strandstoelen, en zandstrandje, een heerlijke cocktailbar en zelfs een podium voor tropische sounds van een DJ.  Hier kun je optimaal genieten van de zomer en gezien de vele gasten valt de strandbar goed in de smaak.  Strandbar Herrmann vindt je aan het Herrmanpark in het 1e bezirk. Je kunt bij de strandbar Herrmann al terecht vanaf 10.00 en bij goed weer sluit de strandbar om 2 uur 's nachts.

Strandbar Tel Aviv Beach

AOW-tel-aviv-beachMeer meer strand aan het Donaukanaal, iedere zomer opent de strandbar Tel Aviv Beach aan de Herminengasse. Natuurlijk wordt hier ook voor een natje en een droogje gezorgd waarbij de nadruk ligt op de Israëlische keuken.  DJ's zorgen tijdens de warme dagen voor  easy sounds en maken van Tel Aviv Beach een heerlijke plek om te loungen.  Het stadsstrand is dagelijks van 10 tot middennacht geopend.

Strandbar Sand in the City

Het motto van sand in the city is breng de vakantie in de stad, je dagelijkse dosis vakantie haal je hier. Tonnen met zand worden iedere zomer op de heumarkt gestort en dankzij de locale gastronomie ontstaat een gezellig strand midden in de stad.  Hier vergeet je eventjes dat je midden in de stad bent. Sand in the city is dagelijks van 14.00 tot 24.00 uur geopend.

Vienna City Beach Club

Ook hier weer komen de vakantiegevoelens direct naar boven, veel fijn zand, echte ouderwetse strandstoelen, heerlijke cocktails en fingerfood maken dit standsstrandje tot een populaire bestemming voor veel inwoners van Wenen.  Het strandje ligt in de buurt van de Donaustadtbrucke en is met de U2 makkelijk bereikbaar.  De Vienna City Beach club is dagelijks vanaf 10.30 geopend tot 24.00 uur, in de weekenden met mooi weer gaan de feestjes door tot 4 uur 's nachts.

Zwemmen

Genoeg strandbars en stadsstranden, echte verkoeling zoek je in één van de vele zwembaden in Wenen. De Gemeente Wenen zorgt voor het instandhouden van diverse openbare zwemgelegenheden, een goed overzicht vindt je op de website van de Wienerbäder. Een opvallend zwembad is het Schönbrunnerbad, dit zwembad ligt namelijk in de “schaduw”  van Schloss Schönbrunn.

Een alternatief is het strandbad Alte Donau, gunstig gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer, op warme dagen worden zelf extra bussen ingezet. Voor kinderen is er een speciaal afgezet ondiep gedeelte beschikbaar. De Alte Donau is een stuk van de Donau welke niet meer wordt gebruikt voor scheepvaart sindsdien is de plek erg populair als stadsstrand en freibad.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!