Het ene record naar het andere record wordt in Wenen verbroken, sinds 3,5 jaar stijgt het aantal overnachtingen in de Oostenrijkse hoofdstad continue. Alleen al afgelopen januari telde de stad meer dan 770.000 overnachtingen. Dat is een stijging van 2,1 procent ten opzichte van de zelfde maand vorig jaar,
[sc name=”adsense” ]

Meer bezoekers uit Groot-Britanië

De meeste bezoekers in Wenen komen uit Oostenrijk en Duitsland, echter is er een opvallende stijging van Engelse toeristen in de stad, ten opzicht van de zelfde periode vorig jaar kwamen er 35 procent meer engelse gasten naar de stad van Sissi. Een belangrijke oorzaak voor deze stijging zijn de extra vluchten van Easyjet, Austrian airlines, Eurowings en British Airways naar Wenen, sinds de start van het nieuwe jaar zijn er zes extra vluchten vanuit het Britse Koninkrijk naar Wenen bijgekomen wat neerkomt op 3.600 extra stoelen per dag.

Zoals verwacht is er ook een teruggang in bezoekers uit Rusland te merken, in getallen is dit 39 procent minder overnachtingen.

Meer hotelbedden van vorig jaar

Ook het aantal hotelbedden in Wenen is gestegen, in totaal zijn er in Wenen meer dan 64.000 bedden beschikbaar, in het afgelopen jaar zijn er ruim 4.260 bedden in de hotels bijgekomen, voornamelijk in het budget en in het luxe segment.

Overnachtingen bij een particulier via AirBnB zijn niet meegenomen in het overzicht met overnachtingen.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!