Met nog maar een week op de agenda is Wenen nu al volop bezig om de stad klaar te maken voor stormloop van fans en liefhebbers van het grootste muziekfestival ter wereld.  Rondom het Wiener Rathaus wordt een compleet dorp bestaande uit tenten en containers uit de grond gestampt samen met een groot podium waarop de dagen voorafgaand aan de live televisie uitzending diverse artiesten acte de presence geven.

Building Bridges thema Eurovision Songcontest 2015

Dat het zestigste eurosongfestival tot in de puntjes wordt georganiseerd door de Oostenrijkers is een feit, voordeel is dat de Oostenrijkers veel ervaring hebben met muziekfestival blijkt wel uit het andere grote muziekspektakel wat traditiegetrouw elk jaar vanuit de Musikverein wordt uitgezonden tijdens het Nieuwjaarsconcert.

Wiener Stadthalle

Het grootste beurscomplex van Wenen is de plek waar het straks op 23 mei gaat gebeuren, wie heeft het beste liedje van Europa en wie weet net als Oostenrijk vorig jaar de hele wereld weer te  choquerenDe Wiener stadswallen hebben plek voor meer dan 16.000 muziekfans. De kaarten voor het festival zijn al grotendeels uitverkocht.

Australië als nieuwe eenmalige deelnemer

Met een soort van Greencard doet Australie voor de eerste keer en gelijk de laatste keer mee met het songfestival, Op uitnodiging van de Oostenrijkse organisatie mag het land waar het festival zeer populair is eenmalig mee doen aan de wedstrijd.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!