Met de bus naar Wenen

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.20.1″ background_color=”#f0f8ff” custom_padding=”10px|10px|10px|10px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#cee1ef” global_module=”125519″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Met de bus naar Wenen

Is vliegen niet jou ding, dan is de bus naar Wenen misschien een optie. Niet alleen is de bus een stuk vriendelijker voor het milieu dan een vliegtuig. Het is ook nog eens het ideale vervoersmiddel indien je even wat meer bagage moet meenemen. Ik leg je in dit artikel uit hoe de bus naar Wenen werkt en hoe je aan goedkope tickets voor de bus kunt komen.

De bus is natuurlijk niet het snelste vervoersmiddel naar Wenen. Vliegen vanuit Amsterdam naar Wenen is ongeveer 2 uur (zonder inchecken en controle gedoe) Dan reis je nog een 30 tot 45 minuten met het openbaar vervoer en sta je in het hart van de stad. Met de bus ben je al snel tussen de 16 a 19 uur onderweg. Een beetje afhankelijk van de route die de bus neemt. De meeste directe verbindingen tussen Amsterdam en Wenen rijden rechtstreeks en voornamelijk ’s nachts. Dat kan dus zeer interessant zijn.

De voordelen van reizen met de bus

voordelen van de bus naar Wenen

Ik noemde het hierboven al een keertje, je kunt bij flixbus 20 kilo bagage meenemen zonder bijbetalen en daarnaast mag je ook nog handbagage meenemen. Er zijn geen beperkingen op vloeistoffen zoals in het vliegtuig. Je kunt dus je eigen drinken meenemen, je eigen verzorgingsproducten en wat je verder nog nodig denkt te hebben. (Let wel op dat je in de bus ook gecontroleerd kunt worden, dus neem verdovende middelen mee)

Een ander voordeel is dat de meeste bussen beschikken over Wifi. Je kunt dus onderweg gewoon werken of spelletjes spelen op je tablet of laptop. De meeste bussen hebben tegenwoordig oplaadpunten dus dat zit ook wel goed. Zet van te voren de films alvast op je tablet. Het internet aan boord van de bus is niet stabiel genoeg om te streamen. Zo wordt de busreis naar Wenen een stuk aangenamer.

De stoelen in de bus zijn een stuk ruimer dan in een gemiddeld vliegtuig, bovendien kun je er met een beetje improviseren ook nog wel een paar uurtjes in slapen.

De nadelen van reizen met de bus

De reistijd van 19 uur is lang, dus zorg voor comfortabele kleding onderweg en neem genoeg eten en drinkel mee. De bussen stoppen onderweg alleen maar om passagiers in- en uit te laten stappen. Op een aantal plekken kun je even van boord om je benen te strekken en wat frisse lucht te proeven maar verwacht niet te veel van deze stop plekken.

Dan is er natuurlijk nog het thema mede-passagiers. Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Het kan goed gaan, maar ik heb ook al eens de ervaring gehad om naast iemand te zitten die nog harder kon snurken dan de diesel achter in de bus. Gelukkig zijn dit wel de uitzonderingen. 

Busstation in Wenen

In Wenen stoppen de meeste lange-afstandsbussen bij het Centraal station of bij de Vienna international Bus terminal (ook wel VIB genoemd) Het is niet de meest gezellige plek van Wenen. De terminal ligt praktisch naast het U-bahnstation Erdberg. Met het openbaar vervoer in Wenen kun je dan verder reizen naar je plek van bestemming.

Naast dit speciale busstation zijn er in Wenen nog meer haltes, een aantal routes stopt bijvoorbeeld ook bij het Hauptbahnhof en bij Westbahnhof in de stad.

Hoeveel bagage mag je meenemen

Hoeveel bagage mag je meenemen met de bus naar Wenen

Flixbus is de enige busmaatschappij  met een goede busverbinding naar Wenen. Het voordeel van de Flixbus is de ruimte bagage regels. Naast handbagage van maximaal 7 kilo mag je ook een koffer van 20 kilo meenemen. Deze koffer gaat wel onderin de bus. Neem je afwijkende bagage mee, (bijvoorbeeld een fiets) dan betaal je daar een klein bedrag extra voor.

Overnachten in Wenen?

Prater reuzenrad Wenen

Zoek je een hotel in Wenen? Kies uit de meer dan 500 hotels in de stad.

Met TUI naar Wenen

Tui vakanties DuitslandStedentrip Wenen met TUI

Het grootste reisbureau van Nederland kent een heel mooi aanbod aan reizen naar de Oostenrijkse Hoofdstad Wenen. Bekijk en boek de pakketten met een Hotel + viegticket en profiteer van de hoge kortingen bij TUI vakanties.

Tip van Vincent

Zoek in Wenen altijd een hotel uit vlakbij een metrostation. Dat is wel zo handig. Dat scheelt je een heleboel gesleep met je koffers en als het een dagje slecht weer is kun je droog het openbaar vervoer gebruiken. 

Alle hotels op onze hotel pagina hebben een Metro (U-bahn) station in de buurt.

Wist je dat?

  • De rit naar Wenen ongeveer 15 tot 19 uur kan duren
  • De reis naar Wenen ongeveer 1.200 km is
  • Flixbus vier keer per dag van Amsterdam naar Wenen rijdt
  • Je tot 20 kilo bagage mag meenemen

Misschien ook interessant

Pin It on Pinterest

Share This