AOW-wenen-ostermarktTijd voor een overdossis Paashazen, paaseieren, en nodig toe aan  wat nieuwe decoratie voor je paastakken? Dan is een bezoek aan de Paasmarkt een goed idee. De Ostermarkt of te wel paasmarkt in een begrip in Wenen, traditionele paas versieringen, prachtig beschilderde eieren, paas lekkernijen en een uitgebreid programma met muziek en vermaak. Dat is een korte omschrijving van een Weense Paasmarkt. Ik hoor vanuit mijn omgeving vaak de vergelijking met de kerstmarkten alleen dan met een paassausje en als het goed is wat warmer.

Paasmarkt Schloss Schönbrunn

De meest romantische paasmarkt  staat ieder jaar voor de barokke decor van het Slot Schönbrunn.  Meer dan 60 standhouders bieden een brede selectie van culinaire lekkernijen, kunsthandwerk, en veel decoratieve paasversieringen. Kinderen kunnen tijdens het bezoek in de paashaaswerkplaats een eigen paashaas van marsepein maken. Naast alles wat ik hierboven heb vermeld is er dagelijks een muzikaal programma met Jazz.

Openingstijden 9 maart tot 27 maart van 10.00 tot 18.00
website: www.ostermarkt.co.at

Altwiener Ostermarkt auf der Freyung

paasmarkt FreyungOp een prachtig plein in de oude binnenstad van Wenen vindt je de Altwiener Ostermarkt, traditiegetrouw bouwt men hier ieder jaar de grootste berg met hand beschilderde eieren. In totaal liggen er meer dan 40.000 eieren in de berg.
website: www.altwiener-markt.at/ostermarkt

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!