Hotel en Cafe Sacher

Hotels in Wenen

Ik denk dat je wel kunt zeggen dat hotel Sacher het beroemdste hotel van Wenen is, iedereen die naar Wenen komt of is geweest heeft namelijk vast wel eens een stukje geproefd van een Sacher torte. De beroemde chocolade taart met een vulling van abrikozenjam.  Maar Sacher is dus meer dan alleen lekke gebak, er is zelfs een super de luxe hotel in Wenen te vinden, en uitgerekend in het cafe van het hotel krijg je de op één na lekkerste Sachertorte van Wenen.

Vijf sterren pure luxe

wenen-hotel-sacher-kamerHotel Sacher mag zich tot het selecte gezelschap voegen van de beste hotels ter wereld, direct gelegen achter de Wiener Staatsoper in het “Erste Bezirk” aan de Philhamonikerstraße.

Het hotel is sinds de ombouw in 2006 naast één van de “leading hotels of the world”  ook een lid van de “Leading spa”  Deze bekroningen zijn absoluut terecht want Sacher staat voor luxe en een meer dan uitstekende service. Ieder personeelslid kent je bij naam, en je wordt continue met je naam begroet, de kamers zijn allemaal stuk voor stuk individueel met stijl en vooral veel oog voor detail ingericht en natuurlijk van alle gemakken voorzien.

wenen-hotel-sacher-kamerIk zei al, service schrijven ze in Hotel Sacher met hoofdletters, de concierges zijn instaat om alles voor je te regelen, van kaartjes voor de betere opera en muziekvoorstellingen tot een hondenoppas.  Sterker nog Hotel Sacher is een diervriendelijk hotel, de kamers worden op verzoek namelijk uitgerust met voerbakjes, extra dekens, handdoeken en zelfs een bed voor je lievelingshuisdier.

Pittige prijzen

Hotel Sacher is niet weggelegd voor iedereen, sterker nog ik denk dat de meeste van ons wel eventjes slikken van de prijzen voor kamer per nacht,  een standaard kamer gaat weg voor prijzen tussen 400 a 550 euro per nacht!!!  De two bedroomsuite – de creme de la creme- van het hotel mag elke nacht 3.095 euro kosten.

The Third man

Deze Engelse film noir uit 1949 speelt zich voor een groot deel af in Wenen, het verhaal werd geschreven door Graham Green een stamgast van het hotel en hij schreef grote delen van de film in het hotel.

Beroemde gasten

luxe en beroemde sterren dat is een één tweetje, dat gaat perfect samen, hotel Sacher is dan ook de plek waar veel prominente gasten overnachten. bekende namen als John. F. Kennedy, Grace Kelly en Romy Schneider waren kind aan huis bij Hotel Sacher.  Maar ook Kofi Anan, Placido Domingo en John en Yoko Ono zijn gasten geweest in het Sacher hotel.

 

Pin It on Pinterest

Share This