Over pak hem-beet 2 weken barsten de kerstmarkten in Wenen weer los. Op diverse plekken in de stad kun je dan weer genieten van heerlijke kerstlekkernijen zoals Glühwein, en de zo typische Punsch waar de Oostenrijkers zo gek op zijn.

De opbouw van de kerstmarkt op het Rathausplein voor het beroemde Raadhuis van Wenen is al in volle gang. De meer dan 300 kraampjes worden in rap tempo opgebouwd en ingericht om maar op tijd klaar te zijn voor de duizenden inwoners van Wenen maar ook voor de vele bezoekers van de stad die de decembermaand gebruiken voor een stedentrip naar Wenen.

Niet alleen bij het Rathaus wordt al flink gebouwd aan het kerstdorp, ook de kerstmarkt bij het Schloss Schönbrunn is al in volle gang. Waarbij ook een grote kerstboom niet mag ontbreken.

Op de kerstmarkten pagina heb ik een handig overzicht geplaatst met de leukste kerstmarkten in Wenen, de komende tijd ga ik gebruiken om het overzicht verder uit te breiden want de gezelligste tijd van het jaar vier je natuurlijk in Wenen.

De foto bij dit artikel is een opname van de webcam op het Rathausplatz, genomen op zondag 1 november.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!