Albertina Wenen

Albertina Wenen

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen in Wenen echt genieten van de vele musea. Het Albertina museum is uniek in zijn soort op de wereld. Het heeft namelijk de grootste en meest waardevolle collectie prenten en tekeningen. De collectie omvat meer dan 50.000 tekeningen van onder andere de beroemde Duitse schilder en kunstenaar Dürer, Cézanne, Klimt, Kokoscha, Picasso en Rauschenberg om een paar namen te noemen. Laten we trouwens de werken van Leonardo da Vinci niet vergeten. Verder zijn er meer dan 900.000 tek

Naast de genoemde tekeningen en prenten beschikt het Albertina ook over een imposante collectie aan architectuur en fotografie.

Het museum

Het prachtige paleis Erzhertog Albercht dient als onderkomen van het museum, het is één van de historische residenties van de Habsburgers geweest. De naam van het museum is dan ook afgeleid van de Albert Casimir Hertog van Sachen-Teschen. Hij was de schoonzoon van Keizering Maria Theresia.

Exposities

Naast de vaste tentoonstellingen van de beroemde kunstwerken zijn er in het Albertina ook tijdelijke exposities. Waarbij vaak kunst wordt geleend van andere gallerijen en musea over de hele wereld.

Een hapje en een drankje in het Albertina

Van kunst krijg je trek, en om alles wat je gezien hebt even te laten bezinken biedt het Albertina een erg leuk café en restaurant aan, Do & Co Albertina staat garant voor een culinaire reis over de wereld.  De sushi wordt benoemd als zeer goed, en de lunchkaart bevat de lekkerste taarten van Wenen.

Adres:

Albertinaplatz 1
website: www.albertina.at

Openbaar vervoer

U-bahn/Metro: U1, U2, U4 (station Karlplatz) U3 (station Stephansplatz)
Straßenbahn/tram: D, 1, 2, 62, 71 (Halte: Staatsoper/Kärntner Ring)
Bus: 2A

Toegangsprijzen:

Volwassen: € 12,90
Senioren: € 9,50 (vanaf 65 jaar, met pensioenkaart/legitimatie)
Student: € 8,50
kinderen tot 19 jaar: Gratis (let op legitimatieplicht)

Openingstijden:

Dagelijks van 10 – 18 uur (woensdag tot 21 uur)
Feestdagen: geopend volgens reguliere openingstijden.

Pin It on Pinterest

Share This