het Ampelmännchen is Duits voor het mannetje wat je altijd ziet in een voetgangersverkeerslicht. Vooral in Duitsland (Berlijn) is er een ware kult ontstaan rondom dit mannetje.  Wenen lift daar de komende maanden eventjes op mee en haalde deze week de wereld pers door alle voetgangerslichten in de stad de veranderen in homovriendelijke verkeerslichten.

In de de rode of groene lichten is namelijk een afbeelding te zien van twee mannen of twee vrouwen die elkaar de hand vast houden of met een hartje aangeven van elkaar te houden. Super origineel dus helemaal omdat de mei maand in Wenen echt de maand is van de tolerantie richting homo's en lesbiennes.

Life Ball en Regenbogenparade

Natuurlijk staat Wenen de komende weken enorm in de belangstelling vanwege het Eurovisie Songfestival, maar de stad grijpt dit evenement direct aan om ook aandacht te vragen voor de andere activiteiten die van Wenen een Gay vriendelijke stad maken. Het jaarlijkse Live Ball is in Oostenrijk ongekend populair en één van 's werelds grootste festivals in de Gayscene. Het Live Ball wordt direct gevolgd door de Regenbogenparade, een dag lang muziek, feest en plezier in een parade achtige vorm die op vrachtwagens door de stad trekt.

De mannelijke en vrouwelijke paartjes in de verkeerslichten zijn bij ruim 120 oversteekplaatsen aangebracht en blijven voorlopig 2 maanden zorgen voor een veilige oversteek, mocht blijken dat de homovriendelijke verkeerslichten een positief effect hebben op de verkeersveiligheid dan blijven ze hangen.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!