We blijven Nederlanders en we willen spreekwoordelijk altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. en waarom ook niet, wie meer betaald is gek schreeuwen ze in een reclame van een computer- en tv winkel.

Wenen skyline

Genoeg spreekwoorden, we gaan voor de beste deals  en met deze tips gaan we daar zeker aankomen.

Let op de periode

Inkoppertje, de drukke vakantie maanden staan garant voor overvolle hotels, volle vluchten en de daarbij behorende prijzen. Probeer dus de weekenden met een nationale feestdag te voorkomen. Dat zijn zowel de Nederlandse feestdagen maar reken ook de Oostenrijkse feestdagen mee.

Locatie van je accommodatie

Wil je dichtbij alle actie en bezienswaardigheden in Wenen zitten? Dan hangt daar een prijskaartje aan. De ligging van het hotel bepaald in bepaalde mate de prijs. Een centrum locatie is namelijk bijna altijd duurder dan iets verder weg buiten het centrum. Wat trouwens geen probleem hoeft te zijn Wenen dankzij het goede openbaar vervoer.

Een alternatief voor de hotels zijn de appartementen die tegenwoordig via de diverse websites worden aangeboden, een beetje zoeken levert je al snel veel voordeel op. Ik heb al leuke appartementen gezien voor 50 euro per nacht en dan zit je nog niet eens zo heel ver van het centrum af.  Wil je echt keihard besparen op de accommodatie denk dan eens aan een hostel/Jeugdherberg waarvan er in Wenen genoeg zijn.

Let op speciale aanbiedingen

Echte voordeeltjes kun je soms vinden bij de pakketreis aanbieders zoals Tui, en De Jong Intra Reizen. Je boekt dan een vlucht samen met een hotel voor een hele scherpe prijs. (let wel op de vluchttijden, een avondvlucht is namelijk zonde want je mist dan praktisch een volle dag)   Een stedentrip naar Wenen hoeft helemaal niet duur te zijn,  Je kunt bijvoorbeeld ook zelf je ticket boeken en een hotel of een AirBnb regelen.

Reis met zo min mogelijk bagage

Probeer zo min mogelijk bagage mee te nemen, zodat je alleen op weg kan met je trolley. Een koffer inchecken is tegenwoordig bij geen enkele maatschappij meer gratis. Indien je samen reist kan dit al snel 80 euro schelen (retour met 2 koffers)

Vlieg op de minder fijne tijden

voor een voordeeltje moet je soms wel wat over hebben. opvallend is dat de eerste vlucht in de ochtend naar Wenen bij zowel KLM als Austrian Airlines de goedkoopste vliegtijden zijn, Dit geldt ook voor de laatste vlucht van de dag.   Dat betekend dus een beetje vroeger opstaan dan normaal en waarschijnlijk ook wat later in de nacht weer thuis in je eigen bed.

foto: © Jarmoluk via pixabay

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!