Alweer 6 maanden geleden zagen de twee Panda's Fu Feng en Fu Ban het levenslicht in de dierentuin van Zoo Schönbrunn. Het leuke is dat je de twee panda's gewoon kunt zien. Vooral Fu Feng is altijd wel te zien, en meestal lekker actief en als zij slaapt dan ligt ze vaak op het platform terwijl haar broertje liever de hole boom in het verblijf opzoekt.

Tweemaal per dag worden de schatjes van de dierentuin door moeder Yang Yang gezoogd. ondertussen krijgt de tweeling ook steeds meer eetlust en wordt er al lekker geknabbeld aan het bamboe in het verblijf.

Tot het voorjaar blijft de tweeling nog binnen in het verblijf, daar vervelen de twee zich absoluut niet. er ligt meer dan genoeg speelgoud en ze kunnen klimmen en klauteren wat ze dan ook zeker doen. Als er dan toch eentje valt, dan vallen ze zacht in de dikke laag hooi in het verblijf.  Tot die tijd blijven de “kleintjes” nog even binnen er moet nog wel wat getraind worden, want om naar buiten te mogen moeten de kleintjes goed kunnen klimmen.

Wil je de panda tweeling in het echt zien? Geen probleem de dierentuin is dagelijks vanaf 9 uur geopend. Rond 14.30 worden de grote panda's gevoerd.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!