image_galleryVanaf 4 juli tot en met 6 September is het plein voor het Weense Rathaus (Rathausplatz) een pulserende ontmoetingspunt voor nachtbrakers die graag cultuur te combineren met uit eten gaan. Heerlijke gerechten en prachtige muziekfilms laten zich tijdens deze dagen goed combineren. De keuze uit de films is zeer gevarieerd, van Opera tot pop en een perfecte afsluiter van een lange zomeravond. Het mooiste van dit alles, de film is gratis.

Van Mozart tot Elvis

Liefhebbers van Opera kunnen zich verheugen op Anna Netrebko en Rolando Villazón in Puccinis La Bohème en Donizettis L’Elisir d’Amore, Thomas Hampson is in Verdi's Simon Boccanegra te zien. Ook Bizets Carmen en Mozarts Zauberflöte zorgen voor een perfecte stemming Verdis Rigoletto wordt live vanuit de Wiener Staatsoper uitgezonden op een gigantisch groot scherm

Een Absolute highlight van het film muziek festival is de vertoning van het Nieuwjaarsconcert 2015 met de beroemde dirigent Zubin Mehta.

Liever Jazz of pop?

De echte jazz liefhebber komt niks te kort tijdens het festival, Frank Sinatra, Eric Clapton, Chick Corea, Omara Portuondo en  Tony Bennet & Lady Gaga.

Verder worden opnames van de concerten van  Elton John, Pink Floyd, Celine Dion, Queen, Bob Marley, Depeche Mode, Zucchero en Elvis Presley welke dit jaar zijn 80ste verjaardag zou vieren.

Waar, wat en hoe laat?

Het festival is al begonnen op 4 juli jl. en loopt nog tot 9 september a.s. door. de toegang tot de films is gratis en voor een natje en droogje kunt je terecht bij de diverse stalletjes langs de entree naar het Rathausplatz.

Het volledige programma kun je vinden op deze website: www.filmfestival-rathausplatz.at

De films beginnen zodra de zon onder is en het donker genoeg is om een film te projecteren.

De gastronomie rondom het Rathausplatz is van 11 uur tot 24 uur geopend.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!