Na weken van bouwen, zijn praktisch alle kerstmarkten in Wenen geopend.  vooral de kerstmarkt rondom het Rathaus en de kerstmarkt bij Schloss Schönbrunn zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Met de start van de kerstmarkten in Wenen komt ook de kou, in een dag tijd daalde in Wenen de temperatuur van 17 graden naar een temperatuur rondom het vriespunt. Daarmee is de start van de winter dus aangekondigd en wie weet krijg je tijdens een bezoek aan een kerstmarkt nog een beetje sneeuw zodat je echt in een kerststemming bent.

Naast de al genoemde kerstmarkten zijn ook de kerstmarkten in Spittelberg en het kerstdorp tussen het kunsthistorisch museum en het natuurhistorisch  museum zeer de moeite waard. Hier tref je rond de 70 stalletjes aan met handwerk en originele kerstcadeaus.

Openingstijden

De meeste kerstmarkten openen iedere ochtend rond 10 uur en sluiten tussen 21 en 22 uur. Dit is mede afhankelijk van de drukte op de markten.  Voor diegene die meerdere dagen in Wenen zijn, heeft de stad nog veel meer te bieden dan de kerstmarkten in het centrum.  Deze gaan we de komende weken allemaal uitlichten op AllesoverWenen.nl

© foto: max pfandl via flickr.com

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!