Corona update: Wenen opent langzaam weer de deuren

Corona Update: Wenen is weer open

De corona pandemie heeft ons allemaal in een vaste houtgreep. Ook in Wenen staat het dagelijkse leven nog steeds onder invloed van de gevolgen van Corona. Omdat het aantal besmettingen en de overdracht van het virus lijkt af te nemen wordt de lockdown in Wenen momenteel versoepeld. Dat gaat net als in de rest van Europa in fases. Een belangrijke fase hebben we in Wenen vorige week gehad, onder strenge voorwaarden zijn de restaurants namelijk weer geopend.

» Restaurants in Oostenrijk mogen weer open.

Fase II: hotels openen op 29 mei

Hotel Schani in WenenOp 29 mei openen de meeste hotels in Wenen de deuren weer voor toeristen, op zich waren de hotels niet gesloten alleen mochten er geen overnachtingen worden aangeboden aan toeristen en andere niet belangrijke gasten in een zogenaamde sleutel positie.

De hotels openen wel onder strenge voorwaarden zoals:

  • verplicht gebruik mond-neus maskers
  • genoeg afstand tussen de tafels
  • Waarschijnlijk geen ontbijtbuffet
  • Sauna- en wellness voorzieningen mogen open
  • Hotels passen de reiniging van de kamers aan, sommige hotels ontsmetten de kamers iedere dag met een speciale verdamper met desinfectiemiddel.

Fase III vanaf 15 juni grenzen met Duitsland weer open

Gezien de tendens dat het aantal besmettingen terug loopt is het voornemen om de grenzen tussen Duitsland en Oostenrijk weer te openen op 15 juni. Deze datum is echter nog wel onder voorbehoud en de Oostenrijkse autoriteiten houden de mogelijkheid om de grenzen op korte termijn weer te sluiten als blijft dat het aantal besmettingen (de zogenaamde R0 waarde) stijgt.

Op de luchthavens en bij grensovergangen wordt steekproefgewijs gecontroleerd.

» Grens met Oostenrijk binnenkort weer open.

Zijn de bezienswaardigheden in Wenen open?

Ja, ondertussen zijn de meeste bezienswaardigheden weer geopend. Wel onder een aantal voorwaarden zoals een maximaal aantal gasten per oppervlakte en vanzelfsprekend dragen alle bezoekers mondkapjes. Je dient hier zelf voor te zorgen.

Alle bezienswaardigheden in Wenen hebben maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarbij kun je denken aan desinfectie dispensers en aangepast reinigingsschema waarbij deurgrepen, toiletten en liften vaker worden gepoetst.

Kan ik weer vliegen naar Wenen?

vliegen naar Wenen vanaf Schiphol vvdmJa, KLM vliegt dagelijks van Amsterdam naar Wenen. De verwachting is dat vanaf 5 juli wordt het aantal directe vluchten naar Wenen weer opgevoerd. Momenteel is er alleen een ochtend vlucht beschikbaar. Austrian Airlines vliegt op dit moment niet. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij verwacht op 7 juni weer te starten met haar vluchten, Op dit moment is het nog onduidelijk of dat alle vluchten zijn. 

Op de luchthaven van Wenen kun je worden ondervraagt, of je temperatuur kan worden gemeten. Bij twijfel wordt je verplicht om twee weken in Quarantaine  te gaan.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!