bierfeest-wenen
Voor iedereen die iets met bier heeft zijn de Weense Braukulturwochen eigenlijk niet te missen. Vanaf 2 juli tot 2 september wordt op het grote binnenterrein van de Ottakringer brauerei in de wijk Ottakring de jaarlijkse braukultur wochen georganiseerd.

Gast brouwers

Ottakringer is een 100% oostenrijkse brouwerij en is altijd al een beetje anders geweest dan de rest, zij brachten bijvoorbeeld de draaidop naar Oostenrijk en experimenten op regelmatige basis met bier. Op de braukulturwochen mag een gastbrouwerij iedere week een nieuw vat aanslaan om de echte bierkenners kennis te laten maken met een nieuw bier.

Gratis brouwerij rondleidingen

otrakringerOp diverse dagen zijn er gratis rondleidingen door de brouwerij. Onder de leiding van de brouwmeesters krijg je een kijkje achter de schermen bij het brouwen van het lekkerste biertje van Wenen.

Niet alleen bier speelt een hoofdrol tijdens de Braukulturwochen ook voor een “droogje”  wordt gezorgd in de vorm van een heerlijk stukje vlees van de BBQ.

De Braukulturwochen worden gehouden van 2 juli tot 2 september en zijn van maandag tot zaterdag (zondags gesloten)  van 15 tot 24 uur geopend.

De toegang is gratis, voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!