Wiener Festwochen

Wiener festwochen

De wiener Festwochen

Jaarlijks staat wenen in Mei en Juni 5 weken lang in het teken van de Wiener Festwochen. Een groots cultuur festival met theater, muziek, dans, opera uit de gehele wereld.

Stukje geschiedenis

De eerste wiener festwochen vond plaats in 1927 het werd tot het begin van de tweede wereld oorlog ieder jaar gevierd. Pas in 1951 werden de feesten weer nieuw leven in geblazen. Wenen was toen nog steeds bezet door de geallieerde troepen en de stad was bezig met de wederopbouw. Ook toen vonden de Wiener festwochen plaats in het Theater an der Wien en de hallen rondom het MuseumsQuartier.

Vijf feestweken

de Wiener festwochen is eigenlijk een 5 weeks spektakel van culturele evenementen waarbij de bezoekers zelf kunnen meewerken of gewoon kunnen genieten van een voorstelling op internationaal niveau. Het festival is een internationale kijk op de kunstvormen van nu. Het opent voor vele bezoekers de ogen van de cultuur uit het buitenland.

Gemiddeld worden er tijdens de Wiener Festwochten 175 voorstellingen 40 producties en 70 concerten gehouden, het festival rekent op meer dan 180.000 bezoekers. Kaarten voor de voorstellingen kunnen online worden gekocht via de website van de Wiener Festwochen de voorverkoop voor de meeste voorstellingen begint op 30 april.

Grootse opening op het Rathausplatz

De Wiener Festwochen worden ieder jaar feestelijk geopend met een groots concert en diverse voorstellingen van onder andere ballet, opera, en dans. De toegang tot dit feest op het plein voor het majestueuze Rathaus van Wenen is gratis.

Wiener Festwochen 2020

De Wiener Festwochen vinden in 2020 plaats van 15 mei tot 21 juni het volledige programma is terug te vinden op de programma website van de organisatie

Pin It on Pinterest

Share This