Naschmarkt

De beroemdste markt van Wenen kent een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Op de Naschmarkt maak je een culinaire wereldreis. Je vindt hier kruiden en specerijen uit alle windhoeken van de wereld, van typisch Weens tot Indiaas en van Vietnamees tot Italiaans.

Kleurrijk ontmoetingspunt

Naschmarkt in Wenen bezoeken

Op de Naschmarkt zie je kleurrijke bezoekers die fruit en groenten kopen bij de talloze marktkramen. Het westelijke gedeelte, bij de Kettengasse, biedt een geweldige variëteit. Je vindt er verschillende soorten vlees, groenten en fruit. Dit is dé plaats waar je die moeilijk te vinden exotische soorten gewoon kunt kopen.

Kruiden, wijnen, kazen en olijven. Loop langs de diverse stalletjes en begin te watertanden van de heerlijke aroma´s die bij de Indiase en Oosterse specialiteiten vrijkomen. De niet te versmaden kebab en falafel stands zijn je volgende stop tijdens je smakelijke wandeling over de Naschmarkt.

Bezoek zeker ook de olie en azijn plaats met meer dan 24 verschillende soorten naar fruit- en groenten smakende azijnsoorten, 11 balsamico’s azijnsoorten en meer dan 20 typen gearomatiseerde oliën.

Internationale heerlijkheden en snuisterijen

Door de jaren heen is de Nashmarkt steeds internationaler geworden. Naast Japanse sushi en Indiase curries vindt je er ook nog steeds traditionele Weense en Oostenrijkse producten als worsten, schnitzel, Mozartkugeln en Apfel- of Topfenstrudel. Vergeet ook zeker niet te proeven van de echte Weense Sachertorte.

Volg de markt naar het oostelijke gedeelte en waan jezelf in India. Kraampjes vol met Indiase stoffen, sieraden en trashy snuisterijen vallen je ten deel. De Naschmarkt is dagelijks geopend en iedere zondag is er een inmiddels befaamde antiekmarkt, waar je naast ´oude rommel´ook interessante zaken uit het communistische tijdperk kunt bemachtigen. Veel aanbieders op de antiekmarkt komen uit aangrenzende landen als Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië.

Geniet van het internationale aanbod in zowel producten als smaken en laat je verleiden tot het proeven van de verschillende zaligheden. Een plaatselijk gebrouwen biertje mag eigenlijk niet vergeten worden. Op de markt is er een goed WiFi netwerk waar je gebruik van kunt maken.

Meerdere internationaal georiënteerde restaurants

Naschmarkt

Op de Naschmarkt vinden bezoekers een levendige en diverse gastronomiescene. Te midden van de bruisende marktactiviteiten zijn er tal van restaurants, cafés en eetgelegenheden te vinden die met een gevarieerde internationale keuken heerlijke gerechten uit alle hoeken van de wereld aanbieden.

Van oriëntaals tot Weens, alles is vertegenwoordigd, waardoor de Naschmarkt perfect is voor een culinaire ontdekkingsreis. Een bijzondere aanrader is het restaurant “Neni“, dat internationaal bekendheid heeft verworven met zijn Israëlisch-Oosterse keuken en inmiddels op meerdere locaties in Europa enthousiast publiek trekt met zijn culinaire kunsten.

Hoe kom je op de Naschmarkt

De Weense Naschmarkt bevindt zich in het 6e district Mariahilf, aan de rand van de historische binnenstad van Wenen. Het ligt tussen de Getreidemarkt bij Karlsplatz en de Kettenbrückengasse.

De eenvoudigste manier om bij de Naschmarkt te komen, is met metrolijn U4 naar het station Kettenbrückengasse of met metrolijn U1, U2 of U4 naar het station Karlsplatz.

Als alternatief is er een wandeling van 8 minuten mogelijk vanaf het Museumsquartier.

De openingstijden van de Naschmarkt

De markt is van maandag tot zaterdag geopend op de onderstaande openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag: van 6.00 uur tot maximaal 21.00 uur.
Zaterdag: van 6.00 uur tot maximaal 18.00 uur.

De restaurants en bars hebben andere openingstijden, niet alle restaurants zijn op zondag geopend.

Maandag tot en met zaterdag: van 6.00 uur tot maximaal 23.00 uur.
Zondag en feestdagen: van 9.00 uur tot maximaal 21.00 uur.