Hermes villa

Hermesvilla Wenen

Gelegen op één van de voormalige keizerlijke jachtterreinen van de Lainzer Tiergarten ligt het kasteel van dromen, zo noemde keizerin Elisabeth haar villa. Zij kreeg de villa cadeau van haar man keizer Franz Joseph.

Met deze villa hoopte de keizer namelijk zijn reislustige vrouw vaker in Wenen te zien, de villa werd in 5 jaar tijd gebouwd en is ontworpen door de architect Carl von Hasenauer welke ook tekende voor veel villa’s langs de Weense Ringstraße.

Het ontwerp en de bouw van de villa sprak trouwens veel andere vermogende inwoners van Wenen en omgeving aan. Het diende dan ook als voorbeeld voor veel gelijkwaardigde villa’s in de omgeving.

Heden kan men in de Hermesvilla verschillende tentoonstellingen bezoeken, op de eerste verdieping is een permanente tentoonstelling over het prive leven van het keizerlijke paar, het echtpaar kon zich in de villa namelijk geheel terugtrekken uit de belangstelling van vele anderen.

De eerste verdieping is tevens nog ingericht met de meubels van toen, zodat een goed beeld wordt gegeven van de toenmalige woonsfeer. Vooral de keizerlijke slaapkamer is fascineren om te zien het oude overgedimensioneerde bed komt nog uit de tijd van Maria Theresia.

De Hermesvilla is onderdeel van het museum Wien.

Hoe kom je bij de Hermesvilla:

Lainzer Tor: Tram 60 tot Hermesstraße, Bus 55A tot Lainzer Tor, de rest lopen. (mindervalide kunnen bij de poort bellen, er is een speciale shuttle service)

Openingtijden

Eind maart tot november
Dinsdag tot zondag & Feestdagen, 10 tot 18 uur

Toegangsprijzen

Tiergarten – gratis toegankelijk
Hermesvilla
Volwassen: € 7 (met Wienkarte is de toegang € 5)
Senioren: € 5
jeugd tot 19 jaar: gratis

Pin It on Pinterest

Share This