Life Ball Wenen

De Gay en Lesbian way of life in Wenen

Ik denk dat je Wenen op het gebied van de Gay scene het beste kunt vergelijken met Amsterdam. Ik ken maar weinig steden die zich zo openstellen voor deze scene. Het jaarlijkse life ball en de Vienna Pride en Regenboog parade zijn voorbeelden van de verdraagzaamheid. Misschien is het in Wenen niet zo extreem als in Amsterdam echter is de tolerantie voor homo’s en lesbiennes in de Oostenrijkse hoofdstad zeer hoog.

Life Ball

Lifeball

Jaarlijks werd in mei het Life Ball georganiseerd in Wenen, dit grootse festival in Europa met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar HIV en AIDS. Het aantal toegangskaarten voor het ball zijn beperkt tot 3.780 hiermee blijft het Life ball een extravagant en exclusief feestje met een hoge celebrity factor.

Bekende celebrities zoals Elton John, Naomi Campbell, Liza Minelli, Sharon Stone, en Dita van Teese bezochten in de afgelopen jaren dit ontzettend leuke feestje. Tijdens het Life Ball wordt ook de Crystal of Hope Award uitgereikt aan iemand die zich intensief bezig houdt met de bestrijding van AIDS of het onderzoek naar HIV.

In 2019 wordt het feest voor de laatste keer georganiseerd. De kosten voor de veiligheid lopen uit de pas ten opzichte van de inkomsten. Daarbij is de laatste jaren ontzettend veel ontwikkeld op het gebied van HIV.

Vienna Pride

Rondom het Rathausplatz vindt jaarlijks de Vienna Pride plaats, een tentendorp vol met cultuur, show, culinaire verassingen en talrijke clubs uit de gayscene geven hier acte de presence.  Een kunstmatig zandstrand met relaxte ligstoelen zorgen voor een stadsstrand om even te ontspannen onder het genot van een lekkere cocktail en dat alles met het prachtige Weense Rathaus op de achtergrond.

In 2019 vindt de Viennapride (omgedoopt in Europride) plaats op 15 juni.

Regenbogenparade

meer dan 100.000 mensen doen jaarlijks mee aan de grote mars door de stad over de de Wiener Ringstraße samen met vrachtwagens vol muziek, motoren, en Weense fiakers. Samen geven ze hiermee een teken af tegen de discriminatie en voor tolerantie.  Na Afloop van de regenbogenparade komt de karavaan weer op het Rathausplatz aan waar een gigantisch feest lost barst.

Clubs en Cafes4

In Wenen zelf zijn er diverse clubs en cafés, zoals Cafe Berg, met de naast geleden boekenwinkel Löwenherz, welke zich heeft gespecialiseerd in boeken voor de gay community. Cafe berg is niet alleen een plaats om elkaar te ontmoeten je kunt er ook lekker eten en het was één van de eerste gay cafés van Wenen.

Restaurant Motto wordt ook in één adem genoemd in de scene, het stijlvol ingerichte restaurant is misschien wel de ultieme hotspot van Wenen. De menukaart is net zo bijzonder als het interieur.

Fotobron:

Foto van Michael4Wien via Pixabay

Met TUI naar Wenen

Tui vakanties DuitslandStedentrip Wenen met TUI

Het grootste reisbureau van Nederland kent een heel mooi aanbod aan reizen naar de Oostenrijkse Hoofdstad Wenen. Bekijk en boek de pakketten met een Hotel + viegticket en profiteer van de hoge kortingen bij TUI vakanties.

Overnachten in Wenen?

Prater reuzenrad Wenen

Zoek je een hotel in Wenen? Kies uit de meer dan 500 hotels in de stad.

Pin It on Pinterest

Share This