Welke City Pass is handig voor Wenen?

Alles over de Citypass Wenen

Wil je Wenen in een korte tijd ontdekken dan is een Citypass Wenen ideaal. Met deze handige kaart kun je onbeperkt gebruik maken van een vorm van vervoer. Dat kan het uitstekende openbaar vervoer in Wenen zijn of de zogenaamde Hop-On Hop-Off bus waarmee je kris-kras door Wenen kunt reizen langs alle bezienswaardigheden.

Bij  de ene kaart is de entree bij alle bezienswaardigheden inclusief en bij de andere kaart krijg je een leuke korting.  Last but not least bieden sommige kaarten ook nog eens de mogelijkheid aan om de kassa over te slaan. Dit noem je ook wel “Skip the Line”. 

Geen enkele Citypass voor Wenen is gelijk, de voorwaarden en het aanbod is compleet verschillend, De prijzen daarmee ook. De goedkope Viennacard kun je al kopen vanaf € 17. De duurste kaart voor Wenen tikt € 159 aan. Niet alleen is het aanbod doorslaggevend ook de geldigheid van de kaart speelt een belangrijke rol bij de aanschaf van een Citypas voor Wenen.

Wanneer is een Citypass voor Wenen interessant?

Deze vraag en de varianten ervan krijg ik wekelijks wel in mijn mail-box. Dus ik heb al mijn antwoorden verzameld en hieronder samengevat voor je.

nummer 1 Als je voor de eerste keer in Wenen bent

Een Citypass voor wenen is vooral interessant als je voor de eerste keer in Wenen bent en je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad wilt zien. Vooral met de Viennapass kun in een korte tijd heel veel bekijken en daarmee ook best wat besparen op de entreegelden. Kom je voor de tweede keer en heb je de meeste bezienswaardigheden wel gezien kies dan voor de Vienna City Card.

nummer 2Wanneer je in een korte tijd veel wilt bekijken

Citypassen zijn het geld alleen waard als je snel en veel alle bezienswaardigheden wilt bezoeken. Wil je de pas optimaal gebruiken dan is het verstandig om een goede planning te maken en je daar ook aan te houden. Wil je liever in je eigen tempo dingen bekijken dan is de Vienna Flex pass samen met een dagkaart voor het openbaar vervoer in Wenen een betere optie.

nummer 3Hoe langer je in Wenen bent hoe goedkoper de passen

Tijd is een belangrijke factor als je een stedentrip maakt. De meeste citypassen zijn vanaf 24 uur of 1 dag te krijgen. Een twee of meerdaagse citypass is duurder, alleen per dag zijn de kaarten goedkoper. Wie goed kan rekenen neemt een pas die meerdere dagen geldig is.

nummer 4Wanneer je je graag voor cultuur interesseert

De belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen zijn de Beroemde kastelen Schönbrunn, Belvedere, en de Hofburg. Verder zijn er nog een aantal prachtige musea met bekende kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals Gustav Klimt en Egon Schiele. Met de passen krijg je gratis toegang of een interessante korting op de entreeprijzen.

nummer 5Wanneer je weet wat je wilt zien

Als je al een mooie planning hebt gemaakt met alles wat je graag wilt zien in Wenen dan kun je gelijk het rekensommetje maken wat de entree kosten zijn. Tel dat bij elkaar op en je zult zien dat de Viennapass dan al snel voordeliger is. Vooral als er meerdere musea en de beroemde kastelen bezocht worden is de Viennapass snel terug verdiend.

Vergelijking van de citpassen in Wenen

Hieronder heb ik een tabel voor je gemaakt met de grootste verschillen tussen de drie passen voor een stedentrip naar Wenen. Daarmee kun je dan zelf beslissen welke pas voor jou de beste keuze is.

Vergelijking Vienna Pass Vienna Flexi pass Vienna City Card
Afbeelding
Gratis bezienswaardigheden 60 + 3, 4, of 5 uit 35 -
Kortingen - 15% korting op de rondleidingen van Vienna Sightseeing 200+
24 uur hop-on-Hop-off Bus
(tot 6 dagen)
Optioneel
Transfer luchthaven Optioneel
Openbaar vervoer Optioneel
Belangrijke bezienswaardigheden Vienna Pass Vienna Flexi pass Vienna City Card
Schloss Schönbrunn Korting
Schloss Belvedere Korting
Wiener Hofburg
Wiener Riesenrad Korting
Tiergarten Schönbrunn Korting
Albertina Korting
Spaanse Rijschool Korting
Kunsthistorisches Museum Korting
Naturhistorisches Museum Korting
Pas kopenPas kopenPas kopen
Meer informatie Vienna Pass Vienna Flexi pass Vienna City Card
Geldigheid 1, 2, 4 of 6 dagen 30 dagen 7 dagen voor de kortingskaart openbaar vervoer 24, 48, of 72 uur
Afhalen of digitaal? Digitaal, post, of afhalen in Wenen Afhalen in Wenen Digitaal, printje of afhalen in Wenen
Voordelen Inclusief alle top bezienswaardigheden
Onbeperkt gebruik Hop-on-Hop-Off Bus
Skip de line bij diverse bezienswaardigheden
Zeer Flexibel

Lange geldigheid 30 dagen
Skip the line bij diverse bezienswaardigheden
Onbeperkt gebruik Openbaar vervoer
Korting op veel bezienswaardigheden
Handige app voor je mobiel
Nadelen Gaat per dag, niet per uur
Skip the line niet overal beschikbaar
Een pas voor vier of vijf dagen is niet beschikbaar
Hofburg en Schloss Schönbrunn niet inbegrepen
Goed rekenen of de pas voordeel biedt
De pas moet afgehaald worden
Openbaar vervoer max. 72 uur
Geen gratis toegang, wel korting
Kortingen zijn vrij laag.
Prijs € 79 voor 1 dag
€ 99 voor 2 dagen
€ 129 voor 3 dagen
€ 159 voor 6 dagen
€ 45 - 3 x toegang
€ 55 - 4 x toegang
€ 65 -5 x toegang
€ 17 voor 24 uur
€ 25 voor 48 uur
€ 29 voor 72 uur
Pas kopenPas kopenPas kopen

De belangrijkste verschillen

Het vergelijken van alle citypassen is eigenlijk een vak appart. Het product op zich is te verschillend om goed te vergelijken. Daarom heb ik hier onder geprobeerd om de grootste verschillen toe te lichten:

Tijdsduur

Je hebt natuurlijk niet alle tijd om op je gemak alle bezienswaardigheden te bezoeken. De meeste citypassen zijn namelijk gebasseerd op een vaste tijd, 1,2,3, of 6 dagen. Binnen deze dagen moet je dan je programma afwerken. Het is onmogelijk om in deze tijd alle bezienswaardigheden van Wenen te bekijken.

Geldigheid

De geldigheid van alle passen is verschillend.  De meeste tijd (30 dagen) krijg je met de Vienna Flex Pass. Met de Vienna Pass krijg je1, 2, 3, of 6 dagen. Helaas is er geen kaart beschikbaar voor 4 of 5 dagen)  De Vienna City Card is 24, 48 of 72 geldig voor het gebruik van het openbaar vervoer. De kortingen en de transfer naar de Luchthaven is zeven dagen geldig.

Openbaar vervoer

Alleen de Vienna City Card biedt onbeperkt gebruik aan van het openbaar vervoer in Wenen tot 72 uur vanaf het moment van afstempelen. Bij de Vienna Pass is het openbaar vervoer een optie die je er bij kunt boeken. Helaas is deze optie geen besparing want deze optie is namelijk net zo duur als een dagkaart bij de automaten.

Hop-on Hop- Off bus

De Vienna Pass en de Vienna Flex Pass bieden het onbeperkte gebruik aan van de handige toeristen bussen. Met de Vienna Pass kun je gedurende de geldigheid van de bus reizen. Met de Vienna Flex Pass slechts 24 uur.  Bij de Vienna City Card kun je de rode hop-on hop-off bussen er als extra bijboeken.

De Belangrijkste Bezienswaardigheden

Het meeste waar voor zijn geld krijg je met de Vienna Pass, Alle top bezienswaardigheden van Wenen zijn inclusief.  Bij de Vienna Flex pass ontbreken twee zeer belangrijke bezienswaardigheden. De Hofburg en Schloss Schönbrunn zijn niet te bezoeken met de pas. Dat is erg jammer.  De Vienna city card bied slechts beperkte kortingen ( tussen de 10 a 20%) op de toegangsprijzen van de bezienswaardigheden.

Skip the Line

De Vienna Flex Pass en de Viennapass bieden bij een aantal bezienswaardigheden een snelle toegang aan. je mag dan de lange rij voor de kassa overslaan.  De Viennapass heeft de eeste zogenaamde Fast-Track toegang in het aanbod. Met de Vienna City card krijg je nergens de mogelijkheid om legaal voor te kruipen.

 

Met TUI naar Wenen

Tui vakanties DuitslandStedentrip Wenen met TUI

Het grootste reisbureau van Nederland kent een heel mooi aanbod aan reizen naar de Oostenrijkse Hoofdstad Wenen. Bekijk en boek de pakketten met een Hotel + viegticket en profiteer van de hoge kortingen bij TUI vakanties.

De jong intra Wenen vakanties

Bezoek hot en trendy Wenen met de Jong Intra vakanties. Voel de Weense charme en geniet van de gastvrijheid van prachtige bezienswaardigheden en charme van de stad. De jong Intra heeft altijd hele leuke aanbiedingen voor je klaar staan. 

Pin It on Pinterest

Share This