achtbaan op prater in Wenen bezienswaardiigheid250 jaar, zolang bestaat het grote pretpark Prater in Wenen al, in 1766 stelde de kaiser Joseph II het prater vrij voor gebruik. Sindsdien is het ruim 6 kilometer grote gebied de plek voor iedereen die zin heeft in een avontuur, een ritje met het beroemde Weense reuzenrad of dit jaar met de grootste mobiele achtbaan ter wereld.

Ter gelegenheid van het 250jarige jubileum is de beroemde Olympia achtbaan welke normaal gesproken alleen te vinden op de grotere kermissen van Duitsland en natuurlijk tijdens het jaarlijkse Oktoberfest in Munchen tot september te vinden op het Prater.

De Olympia looping zoals de achtbaan officieel heet bestaat uit 5 loopings is 1,2 kilometer lang, 34 meter hoog en haalt een topsnelheid van 100 km/h. Om de achtbaan op zijn plek te krijgen zijn 50 vrachtwagens nodig.

Nog steeds in het prater een populaire plek voor de inwoners en bezoekers van Wenen om te bezoeken, in tegenstelling tot normale pretparken betaal in in het Prater alleen toegang voor de attracties, het park is gratis toegankelijk. Het Prater is dus ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen.

[sc name=”tui-1″ ]

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!